Klink in de Achterhoek.

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Monday, August 25 2008.

Vandaag was minister Klink in de Achterhoek. Het lukt steeds beter om ministers naar de Achterhoek te krijgen en als ze er éénmaal zijn,worden ze enthousiast over dit prachtige stuk van Nederland en hoor ik dat nog maandenlang terug in den Haag...........

De minister begon vanmorgen in Wehl met de opening van het woonzorgcentrum Oldershove. Ik zat naast de initiator van de ouderenzorg in Wehl, de 80 jarige ex-huisarts Bierens. Hij vertelde prachtige verhalen en het centrum is prachtig. Huur- en koopappartementen, winkels, ontspanning en een moderne maar warme architectuur. Burgemeester Kaiser reed met mij mee en we gingen alvast vooruit naar de stichting Sravana om daar vervolgens de minister wederom te verwelkomen. Stichting Sravana biedt zorg aan mensen die in de laatste fase van hun leven zijn gekomen. Deze zorg wordt gegeven door geschoolde vrijwilligers in het gasthuis Sravana of thuis. Eveneens ondersteunt Stichting Sravana met de Oppasdienst mensen die thuis voor een chronisch ziek of dementerend familielid of partner zorgen. De minister liet zich informeren en was wederom onder de indruk. De lunch gebruikte de minister met de wethouders zorg uit de Achterhoek. Ik lunchte bij de burgemeester thuis. 's Middags de volgende opening: het nieuwe Regionale geestelijke gezondheidscentrum (RGC) naast het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.Dit centrum heeft een capaciteit voor 79 patiënten en er waren behandeleenheden voor ambulante zorg, o.a. een grote kamer voor moeders met baby's. Ook hier liet de minister zich uitgebreid voorlichten en aan het eind van deze Achterhoekdag zei hij de Achterhoek als onderzoekgebied te willen aanwijzen voor de grensproblematiek tussen WMO, AWBZ en de zorgverzekering.

Overal waren enthousiaste mensen die zich vrijwillig en professioneel inzetten voor diegenen die het niet makkelijk hebben en die hulp verdienen.

Achterhoeks noaberschap in de praktijk !