Zuid Soedan

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Monday, July 14 2008.

woensdag 9 juli vlogen we van el Fasher in noord Darfur naar Juba, de hoofdstad van zuid Soedan. Donderdag bezochten we eerst het primary health center Kator. Het ontbrak daar aan vrijwel alles. De ziekte die het meest wordt gediagnostiseerd is malaria en daar hebben ze geen medicijnen meer voor.

dit is de verloskamer van het centrum.

en dit het laboratorium met een handcentrifuge...

vervolgens hadden we een gesprek in het Joint Donor Office en kregen we een rondleiding langs de bouw van een nieuwe waterzuiveringsinstallatie en het ziekenhuis.

Tussen de middag bezochten we nog een dorpje net buiten Juba.

's Middags radio Miraya en een gesprek met de oppositie: the alliance of south Sudan political parties.

's Avonds een diner waarbij jonge zuid Soedanezen aanwezig waren die aangrijpende levensverhalen vertelden.

De volgende dag hebben we minister Barnaba Marial Benjamin en nog twee andere ministers ontmoet en diverse gesprekken gevoerd in the southern Sudan legislative assembly. Een ruime meerderheid van de gesprekspartners geeft aan te streven naar een volledig onafhankelijk zuid Soedan.

's Middags gesprek met UNMIS, de VN peace keeping operation in zuid Soedan en vervolgens een gesprek met vertegenwoordigers van de Wereldbank, de Europese Commissie, het Joint Donor Office en de VN. Na twee volle dagen vertrekken we naar Khartoem, maar dat zullen we die dag niet bereiken! Lees daarvoor weblog 204. Onder 'lees verder'nog enkele foto's uit Khartoem en van de ster in de cockpitruit ......

Dit is het vluchtelingenkamp el Manar bij Khartoem.

wachtende vrouwen in het vluchtelingenkamp.

de oorzaak van de noodlanding, een ster in de ruit van de cockpit, veroorzaakt door een ijsbrok.

landing op Malakal airport, tussen Juba en Khartoem