Kamercollegialiteit in Wenen

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Saturday, May 10 2008.

vanuit Sofia vlogen we via Wenen naar Amsterdam. We hadden maar een half uur in Wenen en moesten dus rennen. Net op tijd bereikten we de incheckbalie voor de vlucht naar Amsterdam. Hier ging alles mis wat er maar mis kon gaan. Han ten Broeke(VVD) bleek als enige doorgeboekt te zijn en kon het vliegtuig in. Esmee Wiegman (CU) wilde vanwege privé-omstandigheden dolgraag met dit vliegtuig mee, maar was niet doorgeboekt. Han ten Broeke bood direct zijn plaats aan haar aan, terwijl hij de volgende ochtend met zijn vrouw weer erg vroeg op een reeds lang geplande privétrip weg zou gaan! Klasse van Han ten Broeke! Wat hij ook probeerde, het lukte niet om het ticket om te boeken naar Esmée Wiegman. Han dus toch als enige het vliegtuig in. Het lukte wel om Esmee te boeken op de volgende vlucht die drie uur later naar Amsterdam zou vertrekken en dat leek voorlopig de laatste plaats. Toen kwam het volgende probleem: de koffers. Vier leden van de delegatie hadden koffers in het bagageruim. Deze bleken in Sofia allemaal op naam van griffier Daan Huisinga te zijn gezet. De koffer van onze begeleidende secretaris Suzanne Bont was niet eens in Wenen aangekomen. De overige koffers konden met veel moeite teruggevonden worden in een depot. Wijze les: reis als het maar enigszins kan alleen met handbagage...

Han ten Broeke was inmiddels op weg naar Amsterdam, Esmee Wiegman was met zekerheid geboekt voor de volgende vlucht en de rest van de delegatie kreeg een standby ticket. 3 uur later bleek er slechts één plaats extra vrij te zijn in het volgende vliegtuig. Ik wilde graag naar huis, maar iedereen wilde natuurlijk graag naar huis in plaats van een extra overnachting in een vliegveldhotel. Alle overgebleven leden van de delegatie stonden er op dat ik, vanwege mijn privé omstandigheden, de laatste plaats in het laatste vliegtuig dat deze dag naar Amsterdam vloog, zou krijgen. Echt super aardig en wat ik ook soebatte, de kamerdelegatie drukte mij als één blok het vliegtuig in! De rest bleef dus achter in Wenen en is nu, zaterdagochtend, gelukkig inmiddels ook weer in het land.

Harm Evert Waalkens(PvdA),Janneke Snijder(VVD),Raymond de Roon (PVV), Dion Graus (PVV), Suzanne Bont en Daan Huisinga (griffiers) :

Bedankt !!