Naar Moskou en Perm!

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Sunday, February 17 2008.

Vannacht om 04 uur vertrek ik uit huis om 's middags om 14.40 uur lokale tijd in Moskou te landen. Het wordt een inspannende en interessante week naar een land dat steeds zelfverzekerder wordt en waarvan het goed is dat we daar als Tweede Kamer mee in contact zijn. Ik zal proberen vanaf hotelcomputers verslag te doen, dus volg mijn weblog de komende week ! Naast Moskou brengen we ook een bezoek aan Perm, midden in de oeral. Het schijnt daar 's middags -25 graden Celsius te zijn!

Werkbezoek aan Rusland met de Commissie voor Buitenlandse Zaken

(overgenomen van de internetpagina van de Tweede Kamer)

Van maandag 18 tot en met zaterdag 23 februari breng ik met de vaste commissie

Politiek klimaat Rusland

De commissie besteedt onder andere aandacht aan het politieke klimaat in Rusland, de relatie tussen Moskou en de regio, de buitenlandse politiek, het economisch klimaat en de cultuur. Het werkbezoek begint in Moskou. Daar ontmoeten de delegatieleden onder andere de commissie van Buitenlandse Betrekkingen van de Russische Staatsdoema en de minister van Buitenlandse Zaken, de heer Sergej Lavrov. Ook hebben zij gesprekken met oppositieleden, journalisten en politiek analisten.

Lezingen aan Russische universiteiten

De commissie spreekt ook met NGO’s en met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Vier commissieleden zullen aan Russische universiteiten lezingen geven over het Nederlands buitenlands beleid, de WTO, biologische landbouw en de betrekkingen tussen de EU en Rusland. In Perm ontmoeten de deelnemers lokale bestuurders en politici en een samenwerkingsverband van NGO’s. Ten slotte neemt de commissie deel aan een rondetafelconferentie van de jongerenafdeling van de “European Club”. Het thema van deze rondetafelconferentie is het lidmaatschap van de Europese Unie.

De delegatie bestaat uit de volgende leden:

Dhr. Ormel (delegatieleider, CDA)

Mw. Van Gennip (CDA)

Dhr. Haverkamp (CDA)

Dhr. Waalkens (PvdA)

Dhr. Van Bommel (SP)

Dhr. Van Balen (VVD)

Dhr. Wilders (PVV)

Dhr. Pechtold (D66)