Reacties op het Buitenhofdebat...

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Wednesday, January 30 2008.

na het debat met Marianne Thieme kwamen zeer veel mails binnen. Hieronder volgen enkele ongecensureerde en geanonimiseerde reacties van kijkers naar Buitenhof....

-Dag Hr. Ormel,

U hebt het vast niet gehoord, maar we hebben voor u geklapt na de uitzending van buitenhof .

Gelukkig zijn er nog mensen zoals u die Marianne tegengas kunnen geven op momenten dat er veel gemotiveerde kijkers zijn op t.v. (Buitenhof b.v.).

-hoe durft u zich dierenvriend te noemen.

god draait zich om in zijn graf godverdomme.

ze zouden bij jullie kanker christenen jullie ballen er onverdoofd af moeten halen ik hoop dat jullie allemaal aan kanker sterven godverdomme

-graag wil ik U complimenteren met de rustige, maar zeer effectieve wijze waarop U vanmiddag de degens kruiste met mevrouw Thieme van de PvdD. Op voortreffelijke wijze wist U de dwaze stellingen en constateringen van haar te pareren. Iets dergelijks zou ook in de Tweede kamer vaker moeten gebeuren!

-En als het aan mevrouw Thieme ligt moet Hare Majesteit haar paarden ook op stal laten en zelf voor de Gouden Koets gaan lopen.

-Het is fijn dat een kamerlid als u, met uw achtergrond, de mening uit dat ook boeren dierenliefhebbers kunnen zijn. Het lijkt bijna of er een heksenjacht op ons is geopend, vooral de laatste tijd. Ikzelf kom niet uit een boerengezin maar heb een VVD-achtergrond (mijn broer is gemeenteraadslid) en heb vaak met mijn familie discussies over het boer-zijn gehad. Het is jammer dat mensen datgene wat ze op de tv zien, meteen als waarheid aannemen.

Ook al woon ik in het buitenland, mijn stem heeft u.

-Je zegt toch ook niet van een crimineel in een gevangenis,ach, hij heeft eten, kan slapen, kan adem halen, zet hem maar voorgoed vast, dat is heel niet erg,eigenlijk heeft die best een goed leven. Zou u uw hond, die heeft vast een naam, zo behandelen? Als dat varken? Of uw paard? Ik heb een mooi gedichtje: tegen de bio-industrie: ben ik geboren toen God niet keek, terwijl ik zo belangrijk leek?

in lees verder staan nog een aantal citaten!

-L.S./A.M.Zeer geachte heer Ormel,3 punten : 1.De fascinatie,c.q.verwondering c.q.het hoopvolle dat de mens ziet in plant en dier is wat mij betreft verklaarbaar vanuit de film The Sound of Music (1939);von Trapp zingt daar zeer overtuigend

  • Edelweisz,Edelweisz,jeden Morgen gruszt du mir. 2.Echter laten we ,pisteuein eis,personaal vertrouwen stellen in,reserveren voor de

van>medemens

en de doelgerichtheid van elke menselijke samenwerking,de causa finalis,de Tweede Persoon van de H.Drievuldigheid (waar er 2 of 3 in Mijn Naam etc.) 3.Ergo : we respecteren dier en plant,maar we gaan dier en plant niet verafgoden,want

dan wordt de mens slaaf van m.n.het dier.m.vr.gr.

-Geachte Ormel,

Je kunt veel zeggen over Marianne Thieme, maar ik ben ook tegen circussen met wilde dieren. Op tweedekerstdag heb ik circus gezien op televisie met olifanten, tijgers, giraffen enz. waar ik niets van moet hebben. circus zonder dieren is veel leuker. Wilde dieren horen in het wild thuis of zeer minimaal in dierentuinen. Wat betreft bokito die is uitgebroken, mensen moeten niet spelen, dollen of na-apen met zo een beest. Ik geloof in de bijbel en niet dat ik afstam van Bokito.

Wat betreft veehouderij, dieren zijn er ook om gegeten te worden.

-Zojuist even gekeken naar je debat met Thieme. Prima gedaan. Het lukte je uitstekend om aan de kijker duidelijk te maken dat ook jij en vele anderen van dieren houden en dat mevrouw Thieme niet het monopoly op dierenliefde moet claimen. Daarnaast liet je je niet gek maken daar haar voordurend naar voren brengen van allerlei extreme en uit z'n verband getrokken voorbeelden en ging je niet in op al deze specifieke issues, maar behield de consistente lijn.

-In z'n algemeenheid heeft mw Thieme natuurlijk volkomen gelijk, de diersoort homo sapiens (een volledig misplaatste naam overigens) is druk bezig ook zichzelf uit te roeien door overbevolking, en daardoor verwoesting van het eigen habitat, van deze planeet.

-Als veearts had u maar één doel en dat is om dieren zo gezònd mogelijk naar de slachtbank te laten brengen. Alstublieft geen sentimenteel gezeik over het 'afmaken van gezonde dieren' tijdens een uitbraak van een dierziekte. Want: BOEREN DOEN NIET ANDERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-Ik zag onlangs ook nog een opname van mevrouw M.T. rijdend in een auto. Heeft ze er wel eens bij stilgestaan hoeveel muggen en vliegen ze dan doodrijdt of in het uiterste geval ook nog een rat.

Of zijn dat dan geen levende wezens.