Zwarte Pietenoverleg

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Wednesday, May 23 2007.

Dinsdag is altijd een drukke dag door de lange fractievergadering. voorafgaand daaraan hoog argentijns bezoek. De directeur generaal van het ministerie van buitenlandse zaken en de directeur Europese betrekkingen bezochten mij in gezelschap van de ambassadeur van Argentinië. Zij vroegen aandacht voor het dispuut met Groot Brittannië over de Malvinas, bij ons beter bekend als de Falklands. Door de samenwerking in de EU is het niet alleen een Brits-Argentijns dispuut, maar raakt het ook de andere EU lidstaten, waaronder nederland, zo stellen zij.

Na de fractie en de stemmingen was het tijd voor het zwarte pietenoverleg. U vraagt zich af wat dat is? De hierna volgende tekst is uitsluitend geschikt voor personen die ouder zijn dan 12 jaar. Indien u dat bent, kunt u via 'lees verder' pikante details te weten komen.......

Al een aantal jaren ben ik de Sinterklaas van Hengelo Gld. en ik word tijdens mijn jaarlijkse intocht begeleid door een schare trouwe Pieten en aangekleed, gegrimeerd en verzorgd door een vaste groep vrijwilligers. ieder jaar hebben we een plezierige dag en laten we vele kinderharten sneller kloppen. Deze Hengelose Pieten en sinterklaasondersteuners waren vandaag op bezoek in de Tweede Kamer. Na een rondleiding en de publieke tribune heb ik met mijn Pieten gediscussieerd over allerlei politieke onderwerpen.Zwarte Pieten zijn tegenwoordig uiterst politiekbewust! Eén Piet was met name geïnteresseerd in de relatie tussen mensen die moeten rondkomen van alleen de AOW en de maandelijkse verhuizing van het Europese parlement van Brussel naar Straatsburg. Een andere Piet was bezorgd over het jeugdbeleid en de alsmaar doorgaande bezuinigingen. Deze Piet bleef duidelijk dichter bij zijn doelgroep. De oplossing voor de meeste problemen kwam van een andere Piet: "ach, met een Sinterklaas in den Haag zijn we goed af. wij strooien wat pepernoten in het rond en hij geeft cadeautjes weg!"