Europadag

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Wednesday, May 9 2007.

vandaag is Europadag en dat wordt met allerlei festiviteiten gevierd. Eerst in de studio van de Kamer een radiodebat met Anouschka van Miltenburg ( VVD) over lijkschouwers, officieren van justitie en euthanasie. Dit debat wordt morgen tussen 10 - 10.30 uur uitgezonden op Radio 1, de Ochtenden.

In de centrale hal ( Statenpassage) van de Tweede Kamer is een interactieve tentoonstelling "Hoezo EU?" geopend. Op palen staan videoschermen waarop voortdurend gefilmde interviews met diverse Europawoordvoerders worden vertoond. ook van mij draait er dus tot het einde van het jaar voortdurend zo'n filmpje; ik heb het nog niet gezien en heb geen hoge verwachtingen. 's Middags is er een scholierenwedstrijd en stroomt de centrale hal vol met MBO scholieren. Begin van de middag was ik aanwezig bij de OPCW ( Organisation of Chemical Weapons) waar de koningin een beeld onthult ter herdenking van alle slachtoffers van chemische wapens........

Eind van de middag receptie bij de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland. Hierna door naar de Duitse residentie waar een ontvangst is. Vanavond bereid ik een college voor dat ik morgenochtend aan de Universiteit van Leiden ga geven. dit college is voor een internationaal gezelschap studenten en maakt onderdeel uit van een reeks 'Environment and Social Change'.