Is mevrouw Cramer minister,mens of PvdA lid?

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Wednesday, April 18 2007.

De dag begon met een gesprek met een Chinese delegatie onder leiding van Huang Huaguang, directeur-generaal van het bureau west-Europa van het departement internationale zaken van het centrale comité van de communistische partij van China.deze delegatie bezoekt Nederland op uitnodiging van het CDA. Zij waren zeer goed geïnformeerd en we hadden een open en geanimeerde discussie. Direct daarop volgde een debat met minister Cramer over biotechnologie. Mijn inbreng in het debat is te vinden op mijn website onder standpunten/biotechnologie. Het was mijn eerste debat met deze nieuwe minister van VROM en ik vond het een bizarre ervaring. De minister gaf na de termijn van de Kamer aan dat zij eerst uiteen wilde zetten hoe zij zelf denkt over biotechnologie. Ik vroeg haar daarop of zij wel het regeringsstandpunt verwoordde. Daarop antwoordde zij dat zij puur op persoonlijke titel sprak. Ik gaf aan daar moeite mee te hebben omdat ik als CDA kamerlid vragen wil stellen in een kamerdebat aan een dienares van de Kroon die namens de regering spreekt.Daarop antwoordde de minister:"nou goed, als u niet mijn antwoord als mens wilt horen ( Nawijnsiaans!), dan antwoord ik als PvdA lid. Dit antwoord maakte het geheel niet duidelijker;de Kamer als theekransje. Zelfs een politiek onervaren minister zou toch het mijnenveld op dit moment moeten herkennen! Er ontstond grote verwarring en terecht schorste voorzitter Ger Koopmans het debat. Daar waren enkele collaga kamerleden het weer niet mee eens,.......

Uiteindelijk is het debat na een grote spraakverwarring voortijdig afgebroken en zullen de gestelde vragen schriftelijk en hopelijk door de minister namens het gehele kabinet, beantwoord worden. De minister is inhoudelijk, aardig en charmant, maar je hebt meer nodig om te overleven in den Haag!

's Middags spraken op de jaarlijkse Schmelzerlezing de Luxemburgse premier Juncker en onze minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen over de Europese Unie. Eind van de middag heb ik een kameroverleg voorgezeten over de NATO Response Force. En daarna was er in Nieuwspoort het jaarlijkse Twentse aspergediner. Heel knap zoals Twente zich met dit diner op de kaart zet in Den Haag. Annie Schreijer is de drijvende kracht achter deze geweldige bijeenkomst waarbij Nieuwspoort vol zit met Twentse bestuurders en ondernemers. Daar kan de Achterhoek veel van leren!