Intervet, verkiezing en de Raad van State

Source: H.J. (Henk Jan) Ormel i, published on Friday, April 6 2007.

De dag begon met een gesprek van de vaste kamercommissie van LNV met enkele vertegenwoordigers van Intervet, producent van diergeneesmiddelen. het non-vaccinatiebeleid en de noodzaak om tot een beleid te komen waardoor preventieve vaccinatie weer ingezet kan worden als een normaal hulpmiddel om ziektes te voorkomen, waren onderwerp van gesprek. Dit thema is voor mij de reden geweest om destijds mijn mooie werk als dierenarts in te ruilen voor de politiek. Intervet geeft aan dat Nederland te versnipperd bezig is om draagvlak voor vaccinatie te creëeren. Overheid , research en bedrijfsleven zouden meer gezamenlijk moeten optrekken. gesprek was waardevol en er was terecht veel aandacht van de agrarische pers......

's Middags ben ik door mijn collega's gekozen tot voorzitter van de vaste kamercommissie van Buitenlandse Zaken. Een eervolle verkiezing, maar het voorzitterschap zal mij veel tijd gaan kosten. Ik zie er naar uit en ben van plan om de vaste kamercommissie goed te vertegenwoordigen en mij daar vol voor in te zetten. Als politici kunnen we elkaar tot op het scherpst van de snede bestrijden. Dat laat onverlet dat we elkaar als persoon respecteren en zelfs mogen! De onderlinge sfeer is goed en ik zal mijn best doen als voorzitter om dit zo te houden.

vervolgens kwam een zware delegatie van de Raad van State onder leiding van de vice-president Tjeenk Willink naar de Kamer en hebben wij na een interessant college over de werkwijze van de Raad een uiterst boeiende discussie gevoerd. Er kwamen duidelijke adviezen in onze richting om meer Europese onderwerpen te politiseren. Eigenlijk zouden wij een ontwerp Richtlijn moeten behandelen als ware het een wetsvoorstel. Wijze aanbevelingen en een zinvolle discussie. Nu is het aan ons, Kamerleden, om dit in de praktijk te brengen!