Keuzes

Source: E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, published on Friday, May 21 2010.

Gisteren was een dag van cijfers. Het ging over koopkrachtcijfers, werkgelegenheidscijfers, EMU-saldo’s, filecijfers, en de BBP toe- en afname. Het waren veel cijfers, maar het waren ook hele belangrijke cijfers. Er bleek namelijk uit dat we de enorme bezuinigen op een eerlijke en fatsoenlijke manier te lijf kunnen gaan: door ervoor te zorgen dat huishoudens er bij ons op vooruit gaan, dat onze investeringen in onderwijs de juiste zijn en dat we echt iets aan de file’s gaan doen. Het waren dus veelzeggende cijfers die gisteren door het CPB gepresenteerd werden. Dat waren de cijfers. Dat was gisteren. Vanaf vandaag gaat het echter weer over mensen. Over hoe de keuzes van de verschillende partijen in de praktijk de levens van zoveel mensen in Nederland gaan beïnvloeden.

Dat waren de cijfers. Dat was gisteren. Vanaf vandaag gaat het echter weer over mensen. Over hoe de keuzes van de verschillende partijen in de praktijk de levens van zoveel mensen in Nederland gaan beïnvloeden. Over de vraag of je met de VVD nog wel in je huurhuis kunt blijven wonen of dat dit onbetaalbaar wordt. Over de vraag of met CDA en VVD hele gewone gezinnen aan het einde van de maand nog wat geld overhouden. Of over de vraag of de school van je kind de beste denkbare school is en zal blijven.

Dat zijn de keuzes die in de komende weken voor zullen liggen. Keuzes die belangrijker en groter zijn dan de cijfers die erachter zitten. Dit gaat om de levens van heel veel gewone gezinnen in Nederland. Om die keuzes de juiste keuzes te laten zijn, blijven wij de komende drie weken campagnevoeren voor een Nederland waarin we vooral eerlijk delen. Op naar 9 juni!