Leeuwarden, Groningen

Source: G.J.M. (Gerben-Jan) Gerbrandy i, published on Monday, May 25 2009.

Ai, 06.15 uur op de fiets naar Den Haag CS om met de campagnebus naar Leeuwarden te gaan. Wel prachtige bus, wifi, stopcontact, dus heerlijk doorwerken. In Leeuwarden met Alexander Pechtold een werkbezoek bij Wetsus, een high tech waterinstituut. Indrukwekkend. Er wordt o.a. gewerkt aan stroomopwekking waar zout en zoet water bijeenkomen. Naar verwachting kunnen Friesland, Groningen en Drenthe in de toekomst volledig van stroom voorzien worden door een installatie bij de Afsluitdijk. Wat krijg je een enorm vertrouwen in de toekomst bij dit soort projecten!

Meteen door naar de Hogeschool, waar Ivo Thijssen een debat had gevoerd. Alexander en ik mochten ons daarbij aansluiten en ook de studenten nog laten weten waarom een stem op D66 toch echt het beste is.

Vervolgens naar Groningen. Flyeren in de stad onder een brandende zon. Heerlijk, al die mensen op terrassen. Na een bezoek aan de Hogeschool, mochten we voor ruim 150 man en vrouw bij Albertus Magnus optreden. Heel inspirerend, zo´n enthousiaste, stampende studentenzaal. Zeker als ruim een derde aangeeft op D66 te zullen stemmen.

Na een snel diner het afsluitende debat op de Vismarkt. Mooie volle zaal. Om 22.30 uur weer terug naar Den Haag. Noodweer bij Zoetermeer met grote hagelstenen en een A12 die meer op de Rio Grande lijkt. Je maakt wat mee zo!