Ss Rotterdam: Woonbron gewaarschuwd voor risico’s

Source: P.F.C. (Paulus) Jansen i, published on Wednesday, January 6 2010, 3:07.

Woonbron is al in 2005, vóór de aankoop van de ss Rotterdam, gewaarschuwd voor de financiële risico’s ten gevolge van het overdadig aanwezige asbest in het schip. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Rijnmond. Wat mij betreft het zoveelste bewijs dat de positie van directeur Martien Kromwijk onhoudbaar is.

ssRotterdam1959

Toevallig had ik afgelopen maandag weer een serie schriftelijke vragen aan minister Van der Laan gesteld over de ss Rotterdam, want het leed in dit dossier is nog lang niet geleden. De oplevering is voor de vierde keer uitgesteld, inmiddels tot 15 februari. Er is nog steeds geen koper gevonden, maar desondanks wil de toezichthouder er nu al het bijltje bij neergooien.

Van der Laan begon eind 2008 krachtig met het geven van een aanwijzing en het benoemen van een toezichthouder. Maar inmiddels lijkt hij weg te zakken in lethargie. Dat is niet goed, want iedere dag dat het schip eigendom blijft van Woonbron kost dit de huurders van deze corporatie handenvol geld. om precies te zijn 20 euro per huurder per maand.

Lees hier de schriftelijke vragen: VH 20100104 SV Woonbron-ssRotterdam