Campagne: zaterdag 5 juni

Source: P.F.C. (Paulus) Jansen i, published on Sunday, June 6 2010, 2:25.

Vandaag op pad in Zuidwest Nederland. ’s morgens om half elf start het verkiezingsdebat van de Provinciale Zeeuwse Courant en Omroep Zeeland in het theater van de Zeeuwse bibliotheek in Middelburg. Daarna standwerken met de lokale SP afdeling op de markt. Aan het eind van de middag in de clinch met Elco Brinkman, voorman van Bouwend Nederland.

Volgens Elco Brinkman, voorman van de werkgevers in de bouw, moeten ze zich niet zo druk maken: “Binnenkort bestaat er geen zwaar werk meer in de bouw.” Elco denkt dat er allerlei handige gereedschappen en machines komen die het werk van de bouwvakker vederlicht maken. Doorwerken is dan geen probleem. Ik stel hem daarom voor om eerst maar eens die briljante hulpmiddelen aan te schaffen en dan te zien of dat allemaal werkt, dan kunnen we daarna met een gerust hart de pensioenleeftijd verhogen. Lachen.

Na afloop spreek ik met Johannes Hoogstraten, directeur van een bestratingsbedrijf en columnist van Cobouw, af dat ik in juli een dag bij hem ga werken als stratenmaker. Zonder de machines van Elco Brinkman, maar gewoon met de hand.

Na een hapje en één biertje om half zeven terug richting Utrecht.