Huizinga: asbestvrijverklaring = canard

Source: P.F.C. (Paulus) Jansen i, published on Tuesday, June 22 2010, 3:04.

Minister Huizinga (VROM) ontkent dat ze van plan is om een asbestvrijverklaring bij de verkoop van woningen tot hoeksteen van haar asbestaanpak te maken. Ik vroeg haar tijdens het vragenuur of het bericht in Trouw van afgelopen zaterdag klopte. Nee dus. Het nog vertrouwelijke rapport ‘Asbestketen ontrafeld’ waaruit Trouw citeerde is opgesteld in opdracht van de provincie Noord-Holland, niet van het ministerie.

Blijft staan dat VROM wat mij betreft tergend lang nodig heeft om een plan te maken dat wél werkt en dat de gevaarlijkste bronnen met prioriteit aanpakt. De gevaarlijkste bronnen zijn de asbestdaken op boerderijen, bedrijfshallen en schuurtjes. In oktober 2008 kwam de SP met een plan Help asbest het dak af en een jaar later werkten we onze voorstellen nog verder uit in het rapport Sanering asbestcement daken.

Huizinga wilde niet verder gaan dan dat haar opvolger “dit najaar” met een reactie op het rapport van de Gezondheidsraad en een plan van aanpak naar de Kamer komt. Ik ben toe aan vakantie, maar hoop nu dat het najaar dit jaar extra kort gaat duren.

Lees hier mijn inbreng bij het vragenuur: MIL 20100622 MV asbest