Passen op uw centen

Source: E. (Erik) Ziengs i, published on Monday, May 17 2010.

Ik spreek veel ondernemers de laatste tijd. Ik wil als typische ondernemers-kandidaat de Kamer in. Dus ik steek m’n licht flink onder de korenmaat. Het helpt dat we dezelfde taal spreken, want ik ben zelf jarenlang ondernemer geweest. Overal hoor je en voel je de zorgen over de economie. Dat wordt het belangrijkste thema bij deze verkiezingen. En ik vind dat mijn partij daarvoor de beste papieren heeft. De meeste ervaring ook.

Op dit moment neemt onze staatsschuld elke dag toe met maar liefst € 100 miljoen! Daar moet een einde aan komen. Weinig mensen beseffen, dat elke Nederlander op dit moment via de overheid een schuld heeft van € 23.000,- We moeten ophouden met potverteren en schulden maken. We moeten weer aan het werk. En snel ook. Wie zijn wij om Griekenland de maat te nemen?

Dus pleit ik voor minder ambtenarij en meer ondernemerschap. Minder regels, minder ambtenaren. Meer resultaat en meer gezond verstand. De tering naar de nering zetten. Dat zijn ondernemers altijd al gewend. Om dat verhaal kracht bij te zetten heb ik 750 spaarvarkens besteld. Die varkens zijn voorzien van de kreet: ‘Liberale Drenten Passen op Uw Centen’. Om duidelijk te maken, dat wij dat varkentje wel eens even zullen wassen.

Heeft u ook behoefte aan een spaarpotje? Ga dan naar Contact en bestel zo’n spaarvarken. Want zuinigheid met vlijt, bouwt altijd nog huizen als kastelen.