Vol aan de bak

Source: E. (Erik) Ziengs i, published on Sunday, October 3 2010.

Nog napuffend en uithijgend van een stormachtige periode, eerst maar even bijbloggen. Want het werd angstwekkend stil na mijn verkiezingstournee met bijbehorende retoriek. Ik was vast van plan mijn blogs bij te houden. Maar ik ben er de afgelopen paar maanden simpelweg niet aan toe gekomen.

Ik wist ook niet wat me overkwam na mijn overstap naar het Binnenhof. We kregen ‘m als VVD direct flink voor de kiezen. Meteen na de verkiezingsuitslag begonnen de formatie-besprekingen. Daarbij werd voortdurend teruggekoppeld met de VVD-fractie. Wij zijn intensief en zeer nauw bij het proces betrokken geweest. Spannend, slopend en stimulerend. Ik ben blij dat het achter de rug is.

Dankzij mijn 8000 voorkeurstemmen - waarvoor opnieuw mijn rechthartelijke dank - heb ik een zeer interessante portefeuille gekregen: Economische Zaken, waarvan de onderdelen MKB, ZZP, terugdringing regelgeving en toerisme. Nou, die onderwerpen waren elke dag wel op een of andere manier aan de orde. Dus ik kon tijdens de formatie vol aan de bak. Ik had van Mark Rutte al een hoge pet op. Maar tijdens het hele proces is mijn respect en bewondering alleen maar toegenomen.

Niet dat we nu tevreden achterover gaan leunen. Sterker nog, nu begint het pas. Maar de waan-van-de-dag wordt nu wat minder. Denk ik, hoop, ik, verwacht ik. En dus wordt het de hoogste tijd om mijn blogs weer op te pakken. Van nu af aan kunt u regelmatig vers leesvoer tegemoet zien. Een regelmatig relaas vanuit de wandelgangen van het Binnenhof.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, u weet me te vinden. Serieuze zaken worden altijd opgepakt: e.ziengs@tweedekamer.nl