Van de pot gerukt

Source: A.H. (Anja) Meulenbelt i, published on Monday, October 4 2010.
Van de pot gerukt

(Nazmiye Oral)

“Het grote vertrouwen in Verhagen is aandoenlijk. Want zijn positie is onhoudbaar”, zegt Nazmiye Oral vandaag in haar column in de Volkskrant. Want hoe gaat het CDA zich gedragen als Wilders veroordeeld mocht worden?

Hoe zit het dan met de geloofwaardigheid van de christelijke waarden? “Het gaat hier niet om het gedoogakkoord, het gaat om een principe. Mensen en politieke organisaties die anderen stigmatiseren en weg zetten als de aanhangers van een gevaarlijke politieke ideologie (..) als volwaardige partner naast je dulden - terwijl je zelf zegt totaal tegen dat soort bejegening van mensen te zijn - is van de pot gerukt.”

Laatste fragment:

Er vanuit gaan dat dat geen gevolgen zal hebben voor een deel van de bevolking is ongelofelijk. Denken dat je invloed kunt hebben op de politiek van zo’n partij is ronduit bespottelijk. De lichaamstaal van de drie heren aan de top sprak boekdelen. Wilders is duidelijk degene naar wie de twee anderen zich voegen. Rutten en Verhagen lachen net iets teveel waar dat niet hoeft, en letten op de blik van Wilders om te kijken of ze hem mee hadden. Dat soort mannetjesgedrag is niet voor niets. Wilders heeft iets waar iedere politicus van droomt: de tijdgeest bij de strot. Dat er ondertussen een miljoen mensen in de uitverkoop worden gedaan is collateral damage.