Dubbel paspoort

Source: A.H. (Anja) Meulenbelt i, published on Saturday, October 16 2010.

Met update.

 
Dubbel paspoort
Bron: Blog Anja Meulenbelt

Hebben Rutte en Verhagen nog zo geprobeerd om Wilders tegemoet te komen door geen enkele allochtoon - mogelijk met dubbel paspoort - in het kabinet op te nemen. Want daar is Wilders tegen. Niet dat dat ermee te maken zou kunnen hebben dat ie iets tegen moslims zou hebben hoor, hij heeft alleen iets tegen de islam. En iets tegen mensen met dubbele paspoorten, zelfs als ze uit Zweden komen. Citaat uit de Volkskrant:

“Bij het vorige kabinet maakte de PVV een groot punt van de dubbele nationaliteit van de PvdA-staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak. In het debat in 2007 over de regeringsverklaring eiste Wilders hun aftreden, maar dat had volgens hem niets te maken met hun islamitische achtergrond. ”Als de heer Aboutaleb een blonde kuif had gehad en een Zweeds paspoort, had ik nu precies hetzelfde gezegd”, zei hij destijds letterlijk.”

Tja, maar nu een klein probleempje. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt behalve de Nederlandse ook de Zweedse nationaliteit te hebben. Ze hadden ook geen vrouwen moeten vragen, en al helemaal niet van die buitenlandse, dat geeft maar moeilijkheden.

Update: VVD en CDA hebben laten weten geen moeite te hebben met het dubbele paspoort van de staatssecretaris. Maar Wilders heeft laten weten een motie in te willen dienen dat ze haar tweede paspoort in moet leveren. Kijk hier. Nou ja, dit wisten we, met Wilders is het gegarandeerd circus, en dat nog voor ze hun paperclips in het nieuwe laadje hebben kunnen leggen.