Plannen van dit kabinet met Ecologische Hoofdstructuur betekenen niets anders dan kapitaalvernietiging. De investeringen in de aanleg van de EHS, de aankoop van grond en de afspraken met boeren, worden teniet gedaan. Het is begrijpelijk dat het in tijden van bezuinigingen ook met de realisatie van nieuwe natuur langzamer gaat. Maar laten we de grond waar wel plannen voor zijn, maar nog geen geld voor is, tenminste reserveren. Van uitstel hoeft geen afstel te komen. Op z’n minst moet dit kabinet de ruimte reserveren voor een vernieuwde, klimaatbestendige Ecologische Hoofdstructuur: een netwerk van natuurgebieden dat ervoor zorgt dat het verlies aan biodiversiteit in Nederland stopt. POSTED Monday October 25th @arjanelfassed Arjan El Fassed is Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Hij is woordvoerder ontwikkelingssamenwerking, landbouw en defensie. Hij werkte bij Oxfam Novib en heeft ruim tien jaar internationale politieke ervaring als diplomaat voor mensenrechten. Hij was interim hoofd humanitaire campagnes van Oxfam International. Daarvoor werkte hij voor diverse mensenrechtenorganisaties in Palestina. Over die periode en zijn deels Palestijnse familie schreef El Fassed het boek Niet iedereen kan stenen gooien. Hij is betrokken bij diverse succesvolle internet initiatieven, stond in Twitter's suggested users list en is met ruim 290.000 volgers de populairste Twitteraar van Nederland en de enige Nederlander die in de wereldwijde top 1000 van alle twitteraars staat. @arjanelfassed contact M SITE GROENLINKS STANDPUNTEN To Tumblr, Love Metalab

Source: A. (Arjan) El Fassed i, published on Monday, October 25 2010.

Juist nu heeft de natuur verbindingen nodig

Plannen van dit kabinet met Ecologische Hoofdstructuur betekenen niets anders dan kapitaalvernietiging. De investeringen in de aanleg van de EHS, de aankoop van grond en de afspraken met boeren, worden teniet gedaan. Het is begrijpelijk dat het in tijden van bezuinigingen ook met de realisatie van nieuwe natuur langzamer gaat. Maar laten we de grond waar wel plannen voor zijn, maar nog geen geld voor is, tenminste reserveren.

Van uitstel hoeft geen afstel te komen. Op z’n minst moet dit kabinet de ruimte reserveren voor een vernieuwde, klimaatbestendige Ecologische Hoofdstructuur: een netwerk van natuurgebieden dat ervoor zorgt dat het verlies aan biodiversiteit in Nederland stopt.