Ger bedankt

Source: P.F.C. (Paulus) Jansen i, published on Saturday, October 30 2010, 15:31.

Vandaag hebben we afscheid genomen van Ger Wouters, oprichter van de SP afdeling Schijndel en een van de SP-ers van het eerste uur. Hij werd slechts 58 jaar.

Volgens mij was hij ook de uitvinder van de SP Hulpdienst, die spreekuur hield in de tot kantoor verbouwde schuur van zijn woning. Die woning huurde hij van woningbouwvereniging Huis en Erf, een corporatie waarvan de huurders heel wat te danken hebben aan Ger en zijn vrouw Tonnie. Bijna alle corporaties zijn inmiddels gedegradeerd tot stichting, maar Huis en Erf is nog steeds een vereniging. Ook behoort het gemiddelde huurniveau van Huis en Erf tot de laagste van Nederland. Dat ging overigens gepaard met voortdurende strijd, want een paar jaar geleden nog werd de invloed van de leden op het beleid door een putsch van directie met steun van het ministerie van VROM geminimaliseerd.

Tijdens de afscheidsbijeenkomst werd onder meer het nummer Brothers in arms van Dire Straits gedraaid. Die speelden het tijdens het concert voor Nelson Mandela in 1988. In die tijd was Ger zelf ook betrokken bij de benefietconcerten die de SP in Oost-Brabant organiseerde voor het ANC en de vrijlating van Nelson Mandela.

De beste mensen gaan altijd het eerst. Ook nu weer.