Taqiyya (2)

Source: A.H. (Anja) Meulenbelt i, published on Sunday, November 7 2010.

Noureddine Steenvoorden, eerder aan het woord, legt het nog even uit: “Wilders en Bosma piesen naast de pot met hun definitie van Taqiyya.” De gedachte dus, dat moslims van hun geloof mogen liegen en je ze dus nooit kunt vertrouwen.

Een paar citaten:

Na twee delen taqiyya nu maar even kort samenvatten: Wilders en Bosma piesen naast de pot met hun definitie van taqiyya. Taqiyya kan alleen in uiterste nood en voor behoud van het leven gelden, niet als een algemeen islamitisch dagelijks principe. De meeste moslims kennen het begrip niet, en degenen die het wel kennen wijzen het overigens meestal toe aan de sji’ieten. Nederland is veilig genoeg voor moslims (alhoewel het aantal incidenten toe lijkt te nemen) en liegen en bedriegen in die context heet simpelweg: liegen en bedriegen. De Koran en Soennah zijn hier duidelijk over: een moslim is slechts zo goed als zijn woord, de Profeet stond bekend als de Betrouwbare, rechtvaardigheid dient het leidende principe te zijn. Al het andere is propaganda - laat het en kijk naar het individu en zijn/haar handelingen.

PVV’er Bosma bevestigde overigens bij P&W zelf dat de meeste moslims niet eens weten wat taqiyya is - daaraan voeg ik toe: zeker niet in de PVV-opvatting, die eigenlijk lijnrecht in gaat tegen de principes van de Islam. Onze Profeet (s) stond bekend als De Betrouwbare (Al Amien) en een van zijn belangrijkste uitspraken was niet voor niets: ‘ik ben slechts gekomen om het beste gedrag te perfectioneren.’ Liegen en bedriegen hoorden daar zeer zeker niet bij.

Het addertje onder het gras is echter dat je mijn woord er niet voor kunt accepteren: ik ben moslim. Afhankelijk van hoever je meegaat in Wilders’ retoriek (en inmiddels die van CDA, VVD en ongetwijfeld straks ook PvdA en Groen Links) zul je mij bij voorbaat al minder vertrouwen. Een dubbele agenda kun je namelijk nooit ontkennen maar slechts bevestigen (Cruyffiaans, maar waar).

Dus ik zit een beetje in de hoek geverfd. Ik zou het dan ook ongelofelijk fijn vinden als mensen mij als moslim appreciëren op basis van wat ik zeg, doe en laat zien. Misschien dat jullie dat bij elke moslim of, ping revolutionair idee, bij ieder mens kunnen doen.

Voor het hele artikel: hier.