Henk en Ingrid geen PVV’ers

Source: H. (Harry) van Bommel i, published on Sunday, November 21 2010, 13:00.

Sjaak Bral interviewt Henk en Ingrid

De nieuwe ledendag in de Tweede Kamer trok gisteren meer dan 500 mensen denk ik. Onder hen waren ook Henk en Ingrid uit Capelle. Geert Wilders neemt Henk en Ingrid, woonachtig in een rijtjeswoning, altijd als voorbeeld voor de doorsnee Nederlander die van de overheid en medemens verwacht wat gewoon is; goede algemene voorzieningen en sociaal gedrag. Wilders doet in debatten altijd net alsof Henk en Ingrid zich thuis zouden voelen bij de PVV maar niets is minder waar. Henk en Ingrid zijn lid van de SP en hebben helemaal niets met het gedachtengoed van Geert Wilders. Integendeel. Henk en Ingrid voelen zich thuis bij de SP omdat bij ons iedereen meetelt, ongeacht geloof of afkomst. Dat is ook wel een heel groot verschil met de PVV van Geert Wilders die openlijk discrimineert.

Rik Janssen verklaart de architectuur van de Tweede Kamer

Op de ledendag mocht ik samen met Rik Janssen, die binnenkort zelf Kamerlid wordt, de gasten wegwijs maken in de plenaire zaal. Onze gasten vinden het altijd heel erg spannend om op die blauwe stoelen plaats te mogen nemen en dat is ook uitzonderlijk. In het verleden mochten we gasten alleen vanaf de publieke tribune de grote vergaderzaal laten zien. Rik vertelt iets over de geschiedenis van de zaal en de kunst die er hangt. Daarna vertel ik iets over onze werkwijze in de Kamer en het belang van samenwerking met werknemers, buurtbewoners en iedereen die iets ziet of hoort wat politiek Den Haag moet weten.

Politieke toespraken waren er van partijvoorzitter Jan Marijnissen en politiek leider Emile Roemer. De belangstelling en het enthousiasme voor hun bijdragen was enorm. Anders dan de PVV en D66 was de SP al nooit een eenmanszaak maar met Emile politiek aan het roer zien ook nieuwe leden dat onze partij staat als een huis op een stevige fundering. Ondanks de tegenwerking van de NS was dit een bijzonder geslaagde ledendag die veel mensen dichter bij de partij heeft gebracht.