Rijksweg A3

Source: P.F.C. (Paulus) Jansen i, published on Thursday, December 2 2010, 15:31.

VVD-Verkeerswoordvoerder Charlie Aptroot toonde gisteravond meer compassie met het Groene Hart dan minister van ruimte Melanie Schultz van Haegen. Zij ziet het Groene Hart slechts als een locatie voor een “bussiness case”.

wat sompige weilanden met koeien en sloten: het wereldbeeld van de PVV

Dat ging zelfs de VVD te ver. Verkeerswoordvoerder Aptroot stelde dat de VVD zeer veel belang hecht aan het behoud van het Groene Hart en “dat hij zich bij de A3 alleen maar een hele dure, hele lange tunnel kan voorstellen.” In normaal Nederlands: niet doen.

De minister van ruimte, die in het verleden ook ging over de bescherming van het Groene Hart zei PVV-woordvoerder Richard de Mos echter toe dat ze bereid is om een voorstudie te laten uitvoeren naar de kosten en opbrengsten van de A3: de bussiness case. Ondanks een aantal interrupties van verbijsterde kamerleden weigerde de minister om een kwalificatie uit te spreken over het gebied dat de A3 zou doorsnijden. Ze beperkte zich tot de constatering dat de uitkomst van haar rekensom waarschijnlijk niet al te florissant zou zijn voor de aanlegkansen van de weg.

De opstelling van Schultz van Haegen kan twee dingen betekenen. Of ze heeft geen zin om haar nek uit te steken en de PVV af te serveren als die met een krankzinnig voorstel komt, of ze heeft echt geen mening over de waarde van het Groene Hart.