“Gastarbeiders”

Source: A.H. (Anja) Meulenbelt i, published on Friday, December 3 2010.
“Gastarbeiders”
Bron: Blog Anja Meulenbelt

(1972, gastarbeiders in gesprek met prinses Beatrix en prins Claus)

Het hoort bij het vaste lijstje nieuwe rechtse mythen dat het ‘links’ was die ‘de moslims’ naar Nederland heeft gehaald. Lees het boek van Martin Bosma, De schijnélite van de valse munters, het handboek voor alle historische leugens en nieuwe sprookjes die de PVV- hoek de wereld instuurt om de ontevredenen weer wat te geven om zich over te beklagen. Alsof er sprake was van een samenzwering van de linkse ‘elite’ vraagt Bosma zich nu af of ‘de implantatie van een miljoen moslims’ wel democratisch goedgekeurd is door ‘het volk’ (dat in de visie van Bosma altijd rechts is, want links hoort bij de vermaledijde ‘elite’)

Nou nee, het volk is niks gevraagd want de gastarbeiders, zoals ze toen heetten, werden niet door links of door de elite of door de overheid naar Nederland gehaald maar door het bedrijfsleven dat behoefte had aan goedkope en laaggeschoolde arbeidskracht.

Altijd handig om te weten waar je het over hebt:

“Bedrijven halen de arbeiders van ver om het werk gedaan te krijgen dat Nederlanders niet willen doen. Blikfabriek Thomassen & Drijver staat in deze uitzending symbool voor Nederland in de jaren ‘60. De gastarbeiders worden op handen gedragen: ze krijgen een pension, een Turkse kok, een gebedsruimte, extra vakantiedagen, de fabriek betaalt mee aan het vliegticket voor familiebezoek en helpt met zoeken naar een huis als zij zich hier voorgoed willen vestigen. Totdat het halverwege de jaren ‘80 slecht gaat met de economie en ontslag en de WAO aan de orde van de dag is. Dan moet de overheid inspringen en blijkt hoe onhandig het bijvoorbeeld is dat de Turken nooit Nederlands hadden geleerd.”

Een rechtse hobby dus, of zoals je wilt, een rechtse samenzwering om Nederland door de ‘massa-immigratie’ van ‘moslims’ te islamiseren. Misschien moet er een onderzoekscommissie ingesteld worden om alsnog uit te zoeken of het bedrijfsleven niet strafbaar is vanwege dit verraad aan de Nederlandse cultuur.

Gisteravond was er een documentaire op de tv, in Andere Tijden, om 21.50 op Nederland 2, om de feiten eens op een rijtje te zetten. De historische informatie is ook hier te vinden.