Minister Donner geeft les in de islamisering

Source: A.H. (Anja) Meulenbelt i, published on Sunday, December 5 2010.
Minister Donner geeft les in de islamisering
Bron: Blog Anja Meulenbelt

Minister Donner gaf de PVV les in de werkelijkheid van de ‘islamisering’. Die is (zie NRC 3 dec 2010) al meer dan duizend jaar geleden begonnen en heeft veel goeds gebracht, zegt hij. We kunnen met de Arabische cijfers tot tien tellen, de moderne wetenschap berust op de algebra, de receptie van de Griekse filosofie in de Middeleeuwen is te danken aan denkers als Avicenna ofwel Averroes.

Donner zei het gevoel van mensen dat hun cultuur en identiteit vervaagt serieus te willen nemen, maar dat is toch echt niet af te meten aan geestelijke verzorgers in gevangenissen, de halal-maaltijden in ziekenhuizen of andere tekens dat er inderdaad mensen van het islamitische geloof in Nederland wonen. In diezelfde ziekenhuizen biedt met ook koosjere maaltijden. En Donner zou persoonlijk de mensen niet de kost willen geven die regelmatig chinees eten.

Voor Donner is het integratieproces niet alleen een plicht van allochtonen, iedereen moet in staat zijn om mee te doen. Ook wie hier geboren is. “Wie meent dat integratie slechts op basis van de eigen zienswijze mogelijk is, staat nog ver af van de problematiek van de integratie.”

Mooi gezegd. Nu wel onmiddellijk ophouden met bezuinigen op de inburgering.