Kerstgroet

Source: C.M. (Corien) Wortmann-Kool i, published on Friday, December 17 2010.

Graag wens ik u, trouwe nieuwsbrieflezers, een mooi Kerstfeest samen met uw dierbaren en een voorspoedig nieuwjaar. Ik sluit een enerverend jaar af. Met mijn portefeuille bevind ik me in het hart van de Eurocrisis en bankencrisis. Om uit de problemen te komen hebben we op die terreinen méér Europa nodig en dat is geen populair thema in de Nederlandse publieke opinie en in de Haagse politiek. Ik werk hieraan vanuit onze Christen-Democratische traditie in het belang van ons in Nederland en in Europa.

In mijn werk als CDA-woordvoerder economisch-financiele zaken in het Europees Parlement en in mijn rol als vice-voorzitter van onze EVP fractie bevind ik me in het hart van de Eurocrisis en de bankencrisis. Ik ervaar het als een enorme uitdaging te werken aan duurzame oplossingen waarvoor méér Europa nodig is. Tegelijkertijd ben ik me zeer bewust dat veel mensen in Nederland vanuit een zeker wantrouwen naar Brussel kijken en denken dat minder 'Brussel' alleen maar beter voor ons is. Mijn bakens zijn onze Christen-Democratische kernwaarden van subsidiariteit, rentmeesterschap, verantwoordelijkheid en solidariteit en in deze december-nieuwsbrief treft u heel concreet aan hoe we dit handen en voeten geven.

Maar gelukkig wordt mijn werk niet alleen hierdoor gedomineerd. In de Commissie Vrouwenrechten en gelijke behandeling zetten we ons onverminderd in voor gelijkwaardige behandeling van mannen en vrouwen en de strijd tegen vrouwenhandel en gedwongen prostitutie. Gelukkig hebben we in december goede voortgang gemaakt met een veel daadkrachtiger aanpak.

Rode draad door mijn werk in het Europarlement blijven mijn activiteiten als CDA-woordvoerder transport. De internationaal opererende logistieke sector is van enorm belang voor de BV Nederland en onze werkgelegenheid. Het blijft knokken voor efficiente regels in Europa met minder bureaucratie. Het is voor mij heel belangrijk veel contact te onderhouden met de sector om precies te weten waar de problemen zitten. In het bijzonder heeft ook de binnenvaart mijn aandacht, omdat dat helaas nog steeds een ondergewaarderde transportmodaliteit is. Daarom ben ik blij dat we eind januari een groot event in het Europees Parlement kunnen organiseren om Transportcommissaris Kallas hier nog eens duidelijk op te wijzen.

Als Nederlandse CDA Europarlementariër blijft voor mij het 'Nederlandse deel' van mijn werk onverminderd van cruciaal belang. Werkbezoeken, gesprekken met belanghebbenden, een email of telefoontje om me ergens op te wijzen of een reactie op mijn nieuws brief. Dat alles houdt me scherp en is belangrijke input voor mijn werk in Brussel! Tot ziens in 2011.