Speciaal voor minister Rosenthal

Source: A.H. (Anja) Meulenbelt i, published on Saturday, January 15 2011.

Ze’ev Sternhell

Een artikel van Ze’ev Sternhell, die al eerder aan het woord was op dit weblog, (Sternhell beschrijft hoe Israël uit elkaar valt.) Speciaal voor minister Rosenthal:

Therefore, those who collaborate with this creeping Lieberman-ism, whether actively or passively, will bear responsibility for the real delegitimization of Israel worldwide. And we should not be surprised, or complain of anti-Semitism, when the European Parliament proposes drastic changes in Europe’s relations with Israel. In these difficult times, it is only the human rights organizations that are saving Israel’s honor.

Of in het Nederlands gezegd: collaboreer niet met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Lieberman, want hij is degene die werkelijk verantwoordelijk is voor de ‘delegitimisering’ van Israël. En zijn regering maakt dat wij (Israëli’s) niet verbaasd hoeven te zijn wanneer er weer geklaagd wordt over antisemitisme, of wanneer het Europese Parlement de relatie met Israël drastisch wil wijzigen. In deze donkere tijden, zegt hij, zijn het alleen de mensenrechtenorganisaties die Israëls eer nog kunnen redden.

Voor het hele artikel in Ha’aretz: hier.