Nora Neeltje Vliegenthart

Source: A.H. (Anja) Meulenbelt i, published on Sunday, January 16 2011.

Vanochtend gedoopt in de Nassaukerk in Amsterdam: Nora Neeltje Vliegenthart, vergezeld door moeder Nicoline en vader Arjan - op dit weblog tevens bekend als fractiegenoot in de Eerste Kamer en directeur van het wetenschappelijk bureau van de SP, en zusje Tamar. Nora heeft al een geweldige fanclub aan wederzijdse familie en vrienden - het was volle bak.

In deze kerk ging het natuurlijk net weer allemaal anders dan in de mijne, maar ook lekker een linkse kerk, dat wil zeggen: opkomen voor vluchtelingen, buurtactiviteiten voor daklozen en ex-gedetineerden, en mooi gemengd. Spaanse en Franse woorden in de dienst vanwege de andere twee dopelingetjes, veel inbreng voor de kinderen, dopen met water, met olie en met zout - door een paar van de kindertjes minder gewaardeerd, maar ze zullen het dan in ieder geval wel registreren dat dit een bijzonder dag was.

Gezegend, de kleine Nora, opgenomen in de mensheid. “Wij zegenen deze kinderen. Dat wil zeggen: wij weten hen opgenomen in en deel uitmaken van een mensheid lang, een wereldgeschiedenis breed, een hemel van liefde hoog, een onafzienbare rij van mensen.

Wij zegenen deze kinderen. Dat wil zeggen: boven alle vertedering uit van dit moment, spreken wij uit dat we hen zullen vasthouden en niet laten vallen, zoals de Eeuwige hen zal vasthouden en niet laten vallen - kome wat komt.