Ja hoor, dat was zelfverdediging

Source: A.H. (Anja) Meulenbelt i, published on Tuesday, January 25 2011.
Ja hoor, dat was zelfverdediging
Bron: Blog Anja Meulenbelt

Israel heeft zelf onderzoek gedaan naar de gang van zaken rondom de negen doden op de flottielje die op weg was naar Gaza. Heel verrassend: niets aan de hand, zegt Israël. Het doodschieten van de Turkse opvarenden gebeurde uit zelfverdediging.

Dit is wat Abu Pessoptimist er over schrijft, die de gang van zaken rondom de commissie Turkel heeft gevolgd:

Als de keuringsdienst van waren zou worden afgeschaft en alle restaurants, slagerijen, levenmiddelenzaken en wat al niet zelf hun zaken zouden controleren, wat zou dan het resultaat zijn?

Juist. Dat is dus ook de uitkomst van het vlijmscherpe onderzoek dat de Commissie Turkel in Israel, die de aanval op de Free Gaza Flotilla op 31 mei 2009 tegen het licht moest houden. Wat waren de bevindingen? De blokkade van Gaza is in overeenstemming met het internationale recht, het enteren van de schepen van de flotilla in de internationale wateren was OK, want ze waren er duidelijk op uit om de blokkade te breken. En het doodschieten van negen mensen - onder wie enkelen die al gewond op de grond lagen en van wie er één gewapend was met een levensgevaarlijke camera - gebeurde ‘uit zelfverdediging’.

Minister van Defensie Ehud Barak feliciteerde commissie met de uitkomt van dit - eerste deel van het - rapport en zei dat het bewijst dat Israel een natie is die de wet naleeft. Jawel, en ik ben de koning van Siam.

Conclusie?

De vraag die mij nu bezighoudt is: hoelang kan een land doorgaan zichzelf zo evident en schandelijk voor te liegen, zonder dat er een keer een grote schoonmaak volgt. Of zou het daarvoor al te laat zijn?

Lees het hele artikel, hier.