Voorzitter Europees Parlement veroordeelt Iran

Source: E. (Emine) Bozkurt i, published on Wednesday, February 2 2011.

PvdA-europarlementariër Emine Bozkurt heeft de voorzitter verzocht de terechtstelling van Bahrami, vorige week vrijdagnacht in Iran, krachtig te veroordelen, namens het hele Europees Parlement.

Op initiatief van de PvdA in het Europees Parlement zal de voorzitter van het Europees Parlement Jerzy Buzek bij aanvang van de plenaire vergadering vandaag een verklaring afleggen over de executie van de Iraans-Nederlandse vrouw Zahra Bahrami. PvdA-europarlementariër Emine Bozkurt heeft de voorzitter verzocht de terechtstelling van Bahrami, vorige week vrijdagnacht in Iran, krachtig te veroordelen, namens het hele Europees Parlement.

Zij roept ook de EU Hoge Buitenlandvertegenwoordiger Catherine Ashton op sterker te protesteren bij de Iraanse autoriteiten.

Bozkurt : "Ik ben verbijsterd over deze terechtstelling en diep geschokt dat de Iraanse autoriteiten consulaire hulp aan Bahrami hebben geweigerd en niet voor een transparant en eerlijk proces hebben gezorgd."

In de toekomst moeten ook EU sancties overwogen worden als reactie op de mensenrechtenschendingen in Iran, volgens Bozkurt.