Onrust brandweerkorps West-Brabant

Source: A.H. (Attje) KuikenĀ i, published on Tuesday, March 1 2011.
Onrust brandweerkorps West-Brabant
Bron: Blog Attje Kuiken

In een artikel van Bn de Stem wordt ingegaan op de zorgen van de PvdA over het schrappen van de tweede bluswagen bij de brandweerposten in West-Brabant. Hierover heb ik vragen gesteld aan minister Opstelten. Lees verder voor het artikel.

De PvdA-fractie in de Tweede Kamer wil van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) opheldering over de onrust binnen het brandweerkorps Midden- en West-Brabant.

De korpsleiding overweegt om bij zestien posten de tweede bluswagen te schrappen. De ongeveer 250 vrijwillige brandweerlieden die paraat staan voor deze wagens, zouden daarmee 'boventallig' worden.

Tweede Kamerlid Attje Kuiken vreest dat de onrust binnen het korps gevolgen heeft voor de kwaliteit van de brandweerzorg en de veiligheid van de vrijwilligers. Ze wil van de minister weten of het reorganisatieplan het gevolg is van een landelijk dekkings- en spreidingsplan. Het Kamerlid vraagt 'of het schrappen van personeel en brandweerwagens een beoogd effect is van dat plan'. Kuiken maakt zich ook zorgen over de aanrijtijden van de brandweerwagens.

Het bestuur van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant beslist eind maart over het advies van de brandweerleiding. Daarna buigen de 26 aangesloten gemeenten zich erover.