Laten we maart niet prijzen voor het mei is

Source: A.H. (Anja) Meulenbelt i, published on Thursday, March 3 2011.
Laten we maart niet prijzen voor het mei is
Bron: Blog Anja Meulenbelt

Even bijkomen hoor.

Jemig.

Toen de coalitie op 35 stond maar vast de fles knalli opengemaakt met mijn vriendinnen, dat uur van geluk kon ons niet meer worden ontnomen, en die knalli was zo op en die neemt ook niemand ons meer af.

Toen zachtjes in de depressie gezakt toen de coalitie weer steeg naar 37, 38, nee toch, verdomme.

En om drie uur ‘s nachts toen ik groggy in bed kroop - normaal sta ik om half zes op - was het weer 37, en weten we dus eigenlijk nog niks tot de officiele verkiezingen in mei. Behalve dat een meerderheid voor de coalitie niet vanzelfsprekend is, alhamdullilah.

Ik had de SP met de geweldige beurt die Emile heeft gemaakt wel 9 zetels gegund, dan had Nanneke er ingezeten, en nu wordt het wachten of ze toch misschien. Dat is niet leuk, als je zo moet zitten wachten of je vier jaar voor de zaak gaat werken of niet.

Beetje mee blij met de PvdA, en voor Job Cohen, dat ze op 14 blijven zitten, na een diep dal.

Wat verbaasd over Groen Links, want in mijn omgeving met veel GLers, heeft bijna iedereen wat anders gestemd, vanwege Kunduz, vanwege dat geflirt met het liberalisme, en vergeten dat ze nog steeds niet alleen Groen maar ook Links heten, en vanwege die malle etikettenplakkerij tegen de SP als zijnde conservatief. Ik zei al, in de Eerste Kamer kan ik altijd heel goed met de GroenLinksers. En mijn vrienden zie ik er voor aan dat ze zo weer terugkeren naar de boezem van GroenLinks als die weer Links is - ik vind het dus wel interessant waar de stemmen voor GL aan te danken zijn. Dat Sap het aardig doet? Plaatselijke ervaringen? Hoe dan ook, voor het linkse blok als geheel is het niet slecht.

Beste nieuws: dat de PVV niet is gegroeid maar geslonken. Als ik me niet vergis hebben ze hun piek gehad. Kan het zijn dat ze het in Limburg geweldig doen, mogen ze Limburg helemaal hebben. Limburg voor de PVV en de rest van Nederland weer gewoon voor de mensen.

Begon dat vrouwtje van de PVV (sorry hoor, ik word van die lui zo seksistisch als de pest) te zemelen over Marokkaanse jongens in Zandvoort en vandaar - o wat ben ik dan blij dat ik straks niet in de Eerste Kamer beleefd hoef te zijn tegen die lui. Ik zou het liefst zeggen, jullie een hand geven? Sorry, is tegen mijn geloof.

En dan Rutte. Wat zegt die man alsof die foute retoriek van de PVV ook nog besmettelijk is? “We gaan Nederland weer teruggeven aan de Nederlanders”. O ja? En van wie is Nederland dan nu? En wie zijn die Nederlanders aan wie hij mijn land terug gaat geven? En hoe gaat ie dat doen?

Nou, we komen er nog op terug, de kranten gaan nu vol staan met prognoses, analyses, terugblikken en wat het allemaal gaat betekenen, maar we weten het pas echt in mei.

En iedereen die het vuur uit zijn sloffen heeft gelopen en geen pannenspons meer kan zien mag even uitbuiken. En ik doe vandaag helemaal niks meer.