Tegen de Kassam raketten

Source: A.H. (Anja) Meulenbelt i, published on Wednesday, March 23 2011.
Ondertussen in ‘democratie’ Israel (6)
Bron: Blog Anja Meulenbelt

Schiet toch in godsnaam geen raketten af op Israel, schrijft journaliste Amira Hass aan Hamas. Hass is de enige Israëlische journaliste die in Ramallah ging wonen om haar werk als verslaggeefster te kunnen doen. Geef die idioten niet nog meer aanleiding om een nieuwe dodelijke aanval te doen zegt ze. En laten ook degenen die terecht protesteren tegen de blokkade en de aanvallen op Gaza daar hun mond over opendoen.

So for all those who demonstrated in support of the Gazans when they were trapped under Israeli fire, all those planners of past and future flotillas, this is your moment to raise your voices and say clearly: The Qassams merely feed Israel’s madness. It is not the Qassams that will ensure the Palestinians, both in and out of Gaza, a life of dignity. It is not the Qassams that will topple the Israeli walls around the world’s largest prison camp.

Voor het hele artikel, hier.

En voor de trouwe berichtgeving over wat er allemaal gebeurt aan aanvallen en tegenaanvallen, hou Abu Pessoptimist bij, hier.

Zie ook de Guardian, hier.

Fedaa liet weten dat bij haar thuis alle ruiten zij gesneuveld, en dat ze onder het glas zat. Maar niemand gewond van haar familie.

En Mohammed Omar laat op facebook weten dat het hem niet geheel toevallig lijkt dat er Israelische aanvallen op Gaza komen nu er overeenstemming dreigt te ontstaan tussen Fatah en Hamas, en ik heb zeer de neiging om het met hem eens te zijn. Een aanleiding is er altijd wel, en als die er niet is provoceert Israel er wel een - ik schreef daar ook over (met onderbouwing met feiten) in “Oorlog als er vrede dreigt”.

Maar doe niet zo stom om op provocaties te reageren, zegt Hass, in feite. Want opnieuw kan Israel doen alsof zij de slachtoffers zijn die zich moeten verdedigen.