Wil je iets concreets doen voor Gaza?

Source: A.H. (Anja) Meulenbelt i, published on Friday, April 8 2011.
Akiva Orr staat aan de kant van de onderdrukten
Bron: Blog Anja Meulenbelt

Gisteren gepraat met Greta Berlin, een van de vrouwen die destijds met een boot naar Gaza begon, ze werd eergisteren zeventig. Nu is de vloot-beweging al zo gegroeid dat het moeilijk is om dat te coördineren. Een dezer dagen wordt precies beslist wanneer ze gaan, met de boten die daarvoor klaar zijn. En met wie aan boord. Verwacht wordt dat Israel van alles zal verzinnen om er voor te zorgen dat ze niet uitvaren, en het meeste daarvan zal niet vriendelijk bedoeld zijn.

Wie wil bijdragen aan de Nederlandse boot, of aan het Nederlandse deel van een gedeelde boot, hier is een tip.

Ingezonden bericht:

Op zoek naar een concrete en symbolische manier om de Nederlandse boot naar Gaza te steunen? Koop de olijfolie van Canaan!

Olijfolie voor Gaza

Als u nu via de website van stichting Nederland-Gaza (www.nederland-gaza.nl) een fles Palestijnse olijfolie van Canaan FairTrade koopt, steunt u hiermee niet alleen de boeren in de Westelijke Jordaanoever, maar ook de inwoners van de Gazastrook. De volledige winst van de olijfolie gaat naar de Nederlandse boot naar Gaza, een internationaal project om de burgerbevolking van de Gazastrook, die al jaren onder Israëlische bezetting leeft, te steunen. Bestel de olie voor minimaal 10 euro (maar meer is van harte welkom). Een concrete, symbolische én lekkere manier om tijdens het koken solidair te zijn met het Palestijnse volk.

Over Canaan FairTrade

Al meer dan 6000 jaar worden olijven in Palestina verbouwd. Olijfbomen zijn voor veel boeren de belangrijkste bron van inkomsten en voor veel Palestijnen van onschatbare symbolische waarde. Canaan FairTrade in Jenin ondersteunt boeren en hun families in het productieproces: verwerking, verpakking, marketing, export en verkoop. Zo kunnen boeren, die afgesloten zijn van de wereld, hun waardigheid terugwinnen door de rijkdom en gastvrijheid van de Palestijnse cultuur te delen met de wereld. Voor meer info: www.canaan.nl

Canaan olie komt in twee varianten. De Nabali-olijfolie heeft een lichte, fruitige smaak. De Rumi-olijf stamt uit de Romeinse tijd en geeft een robuuste olie met een volle smaak.