Kreeft voor ondernemers

Source: J.C. (Hans) van Baalen i, published on Monday, April 11 2011.
Blog Hans van Baalen
Bron: Blog Hans van Baalen

„Kreeft is gezond, maar eet het met fritessaus in plaats van met mayonaise”, adviseerde Frank van Berkum oftewel dieetgoeroe dr. Frank de gasten op de Kreeftenpartij in Scheveningen, georganiseerd door pr-man Jeroen Sparrow. Veel aanwezigen vonden dat echter terecht zonde van de door visspecialist Allie Simonis aangeboden Oosterscheldekreeft, volgens experts een van de lekkerste kreeftsoorten ter wereld. Dominique van Hulst, beter bekend als zangeres Do, had haar eigen methode om slank te blijven: „Allemaal meedoen aan de marathon."

Gastheer Jeroen Sparrow (l.) met de liberale Europarlementariër Hans van Baalen

Voor VVD-Kamerlid Ton Elias was dat geen optie: „Dat wordt mijn dood”, zuchtte hij. Hij complimenteerde Do met haar zangkunsten: „En dat is voor mij heel wat, want ik vind normaal gesproken Rachmaninov al te modern."

Het feestje was een treffen van succesvolle jongere en oudere ondernemers. Zo legde Jan Kooman zijn nog geen half jaar oude concept van de website Travel-exclusive.com uit aan Jaap Liethof van Hotels van Oranje in Noordwijk. „Leden van onze site kunnen kamers boeken in vijfsterrenhotels voor stuntprijzen, zonder dat dit in het openbaar zichtbaar is”, vertelde hij. Toon van Bodegom , twee jaar geleden samen met Achmea gestart met Myler, „een soort Facebook voor zzp’ers”, liet weten dat hij al een omzet heeft van 56 miljoen euro per jaar.

John Keijsers , voormalige eigenaar van opticiën Hans Anders, is kort geleden begonnen met Eyelove Brillen: „We kopiëren de glazen van je bestaande bril en plaatsen ze in een nieuw montuur. Zo kun je elke dag eenvoudig een andere bril dragen”, vertelde hij, opgelucht dat de ruzie met zijn voormalige bedrijf, over reclame-uitingen, is opgelost.

Marianne Baars , ooit succesvol met weekendjeweg.nl, leidt tegenwoordig het afslankinstituut Newfysic: „Anders dan bij dr. Frank mag je bij ons het meeste eten wat je wilt”, lachte ze.

Wybe Tuinman , de partner van kunstenaar Ans Markus , onthulde: „Ik ben ooit dertig kilo kwijtgeraakt met het EDH-dieet: Eet De Helft!"

Architect Cees Dam vond dat hij er „voor iemand die volgend jaar tachtig wordt” prima uitzag. Hij vermaakte zich met onder anderen merkenbeschermer Christine Noordzij en Josephine van der Vossen van Partners at Work. Ondertussen passeerden KPN-directeur Bob Toetenel - „De nieuwe bestuursvoorzitter Eelco Blok is een prima opvolger van Ad Scheepbouwer ” - met jeugdvriend en oud-hockey international Ties Kruize .

Europarlementariër Hans van Baalen merkte op dat hij gelukkig „van boven” dun was. „Ik bedoel mijn haar”, grapte hij. Als defensiespecialist betreurde hij de fikse bezuinigingen op het Nederlandse leger: „Ze moeten wel. De PVV wil bezuinigen op defensie en het CDA wil per se níet bezuinigen op ontwikkelingshulp. We zullen op Europees niveau meer moeten samenwerken; bijvoorbeeld met Duitse tanks, ook al verlies je dan een deel van je zelfstandigheid. Maar het leger opheffen…. nooit! Never!"

De directeur van Internationaal financieel dienstverlener TMF Jochum Haakma kwam net van een congres over Ontwikkelingshulp en Bedrijfsleven: „Vroeger ging dat helemaal niet samen. Nu het aantal landen met ontwikkelingshulp is teruggebracht, is het veel interessanter te kijken wat het bedrijfsleven kan bijdragen. Met recht een goede ontwikkeling."