Moslimbroeders vervuld van haat

Source: J.C. (Hans) van Baalen i, published on Saturday, May 7 2011.
Moslimbroeders vervuld van haat
Bron: Blog Hans van Baalen

Als de Europese Unie niet snel ingrijpt, zullen de tentakels van de haat en geweld predikende Moslimbroederschap Israël wurgen en tot in Nederland reiken. Die overtuiging heeft VVD-Europarlementariër Hans van Baalen, nadat hij gisteren in de Egyptische hoofdstad Cairo exclusieve gesprekken voerde met de leiders van de omstreden organisatie. „Het is vijf voor twaalf, we moeten zorgen dat deze club in september niet de verkiezingen in Egypte wint”, zegt de voorzitter van de Liberale Internationale na een lang onderhoud met minister van Informatie Waleed Shalby en vicevoorzitter van ’De Broederschap’ Aly Abdl El Fattah.

door Charles Sanders

Sharia

Van Baalen concludeert dat zij democratisch willen overkomen, maar in werkelijkheid streven naar moslimoverheersing en invoering van de sharia.

Het motto van de beweging: ’De Koran is onze wet, jihad onze manier, sterven voor Allah onze grootste hoop’. Bij een verkiezingsoverwinning kan de regio, maar ook Europa en de Verenigde Staten, de borst nat maken, zo vreest de VVD’er.

„Ze praten nooit met Europeanen, maar ik heb ze kunnen doorzagen en toen bleek dat deze heren het vredesverdrag van Egypte en Israel uit 1979 van tafel willen”, vertelt Hans van Baalen.

„Shalby en Abdl El Fattah ontstaken in woede op mijn vraag of ze Israël erkennen.”

„Ze zijn sluw, goed georganiseerd, beschikken over miljarden, gedoneerd door oproerkraaiers uit Libië, Iran en miljonairs uit Saoedi-Arabië. Als Gerechtigheidspartij nemen ze deel aan de verkiezingen, stromannen van sjeik Yusuf al Qaradawi, geestelijk leider van de Moslimbroederschap.”

Deze Al Qaradawi hoopt Egypte te transformeren tot fundamentalistische dictatuur. Israël moet worden ’ontmanteld’. De sjeik, fel antisemiet en berucht om zijn opruiende toespraken, verbleef in ballingschap in Katar. Na de opstand tegen de Egyptische president Moebarak keerde hij terug naar Cairo.

Stenigen

Al Qaradawi wil homo’s en overspeligen stenigen, moedigt zelfmoordacties binnen Israël aan en vindt dat mannen ’opstandige’ vrouwen mogen geselen. Van Baalen vreest voor de uitstraling die het leiderschap van Yusuf al Qaradawi zal hebben naar moslims in Europa, zodra Egypte in zijn klauwen valt.

„De sjeik zal er alles aan doen ook in Nederland geboren en getogen moslims voor zijn zaak te winnen”, zegt de Europarlementariër. „Als EU moeten we het democratische centrum in Egypte steunen. Daar ga ik me in Brussel hard voor maken. Maar de tijd dringt.”