Een aangrijpend slot van een mooie dag

Source: C.G. (Kees) van der Staaij i, published on Saturday, June 2 2007.
Een aangrijpend slot van een mooie dag
Bron: Blog Kees van der Staaij

Vandaag mochten we, met vele anderen, te gast zijn bij de landmachtdagen. De uitnodiging van de commandant landstrijdkrachten, ook gericht aan het thuisfront, viel bij mijn vrouw Marlies en Michaël en Camila in goede aarde! Zodoende trokken we zaterdagmorgen met z’n vieren naar Wezep.

Het was prachtig weer, en er was heel veel interessants te zien op de Prinses Margrietkazerne. De organisatie en verzorging vanuit Defensie was uitstekend. Ook was het boeiend dat er een directe verbinding met Afghanistan was, waardoor we enkele militairen die daar aan het werk zijn konden zien en horen.

Maar hoe anders kan het soms lopen, dan je je van te voren voorstelt! Bij een demonstratie van de Luchtmobiele brigade ging er -letterlijk- voor onze ogen iets mis bij de afdaling van een van de militairen uit de helikopter. Hij werd vele meters meegesleurd. Ernstig verwond werd deze 32-jarige militair naar het ziekenhuis overgebracht. ’s Avonds kwam het bericht dat hij aan zijn verwondingen bezweken is.

Wat aangrijpend! Wij bidden om Gods nabijheid en kracht voor de nabestaanden, die zo onverwacht door dit verlies worden getroffen. Een tragische demonstratie van de kwetsbaarheid van ons menselijk leven, maar ook van het gevaar waaraan militairen bij de uitoefening van hun werk zijn blootgesteld. Het maakt de waardering voor hun inzet alleen maar groter. Niet alleen in een roerig Uruzgan, maar ook ‘gewoon’ in Nederland.