Goed gestemd

Source: C.G. (Kees) van der Staaij i, published on Wednesday, November 22 2006.
Goed gestemd
Bron: Blog Kees van der Staaij

Het zit erop. Vanmorgen heb ik mijn stem al uitgebracht, in het charmante gezelschap van onze drie-jarige dochter Camila. “Vlies is lief”, sprak zij vol overtuiging, turend naar de verkiezingsaffiches. Ik heb haar stemadvies ter harte genomen. En natuurlijk hoop ik dat heel velen dit vandaag zullen doen: een oprechte stem voor geloofwaardige politiek uitbrengen.

Gisteren, dinsdag, hebben we onze campagne-activiteiten op een passende wijze afgesloten. Op diverse plaatsen is een dienst van gebed en meditatie gehouden. Zelf was ik in Ridderkerk, waar de predikanten Mulder en Teeuw een indringende overdenking hielden. Beiden wezen erop dat dwars door alle verkiezingsgedruis en woordenstrijd heen, er ook een geestelijke strijd gaande is. Dat de zonde een ontzagwekkende realiteit is, waaraan zo gemakkelijk wordt voorbijgezien. Maar ook de bemoediging klonk helder door, dat hoe het ook gaan zal, God regeert, en Hij boven alles staat. Zijn Koninkrijk staat vast.

Dat waren ook de tonen die doorklonken in de residentiepauzedienst, die tussen de middag in Den Haag werd gehouden. Samen met een predikant uit de Haagse regio mocht ik daar het woord voeren over Amos 9. De ontzagwekkende realiteit van Gods oordeel over de zonde, komt in dit hoofdstuk uit, maar ook de onbegrijpelijke trouw van God. In de politieke praktijk komt het erop aan evenwichtig recht te doen aan het geheel van de boodschap van de Schrift.

Wat doet het goed, om zo rond het Woord en met de geestelijke wapens van het gebed, deze laatste dag voor de verkiezingen bezit te zijn. Zo kunnen we goed gestemd deze verkiezingsdag tegemoet treden!