Debatdag

Source: C.G. (Kees) van der Staaij i, published on Friday, February 1 2008.

Heel wat afgedebatteerd de afgelopen vierentwintig uur. Maar niet in Den Haag! Gisterenavond was er een forumdiscussie over jeugd- en jongerenbeleid op een feestelijke avond van de reformatorische basisschool in Houten. Heel waardevol om hier met een enthousiaste en betrokken zaal van gedachten te wisselen.

Vanmorgen was Kampen de plaats van debat. Voor 5 VWO-leerlingen van de Pieter Zandt-school was een leuk politiek forum opgezet, waaraan zowel plaatselijke (VVD, Groen Links) als landelijke politici (CDA, ChristenUnie, SGP) deelnamen. Er waren spannende onderwerpen gekozen: Uruzgan, de processen tegen de SGP, de islamisering. De groep deed uitstekend mee, er werden heel wat slimme vragen gesteld! Discussiestof was er genoeg. Zeker ook met de dame van het Clara Wichmanninstituut die kwam uitleggen waarom dit instituut zich zo fanatiek op de SGP heeft gestort. Meerdere leerlingen vroegen mij na afloop of je dat niet zat wordt: telkens weer die discussies over de vrouwen en de SGP. Die vraag heb ik zeer bevestigend beantwoord!

Mijn debatdag eindigde vanmiddag bij Business Nieuws Radio in Amsterdam. Met CDA-kamerlid Ormel en SP-kamerlid Jansen debatteerden we over over vier actuele onderwerpen. Een korte samenvatting van mijn inbreng: Ja, we moeten stimuleren dat ouderen langer werken. Nee, de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten moet niet worden 'uitgekleed'. Ja, de plannen voor de kilometerheffing zien er goed uit. Ja, hopelijk komt de financiering van de aanpak van de probleemwijken van minister Vogelaar gauw rond!