Van Baalen op nucleair dieet

Source: J.C. (Hans) van Baalen i, published on Thursday, May 26 2011.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen

Het Japanse parlement heeft VVD-Europarlementariër Hans van Baalen op een nucleair dieet gezet. Van Baalen kreeg asperges, eieren, krab en paddenstoelen voorgeschoteld uit de omgeving van de deels verwoeste kerncentrales in Fukushima, dat afgelopen maart werd getroffen door de tsunami. Zijn Japanse gastheren wilden aantonen dat er buiten de directe vervuilde zone om de lekkende kerncentrales geen gevaar voor de volksgezondheid bestaat.

Hans van Baalen met het Japanse parlementslid Yutaka Banno. FOTO: DE TELEGRAAF

De Japanse oud-premier Yukio Hatoyama , die met Van Baalen covoorzitter is van het samenwerkingsverband tussen het Europees parlement en het Japanse parlement, garandeerde persoonlijk de veiligheid door als eerste de asperges tot zich te nemen. Van Baalen bleef niet achter en at met smaak zijn bord leeg. Hij gaf aan dat hij de Japanse veiligheidscontroles volledig vertrouwt.

Van Baalen sprak in het Japanse parlement over een vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Japan. Het Europees Parlement heeft daarbij het laatste woord van de kant van de EU. Zonder goedkeuring kunnen handelsverdragen niet in werking treden.