Hoorzitting over weerbaarheid politie

Source: A.H. (Attje) Kuiken i, published on Tuesday, June 28 2011.
Hoorzitting over weerbaarheid politie
Bron: Blog Attje Kuiken

Foto Flickr/ victor78nl

Het is buitengewoon zorgwekkend dat ongeveer een kwart van de politieagenten verminderd inzetbaar blijkt te zijn door stress, burn-out en depressieklachten. Het is goed dat minister Opstelten inmiddels een actieplan heeft gepresenteerd om de weerbaarheid van agenten te versterken. Onduidelijk is nog hoeveel geld de minister gaat uittrekken om dit actieplan te realiseren. Deze kosten mogen wat ons betreft in ieder geval niet worden uitgeruild met het salaris voor agenten. De Tweede Kamer overlegt hier na de zomer over met de minister. In de aanloop organiseert de PvdA een hoorzitting over de weerbaarheid van politiemensen.

De uitval van mankracht door deze specifieke oorzaken kost de politie honderden miljoenen euro's per jaar en tast de slagkracht van het korps aan.

De PvdA vindt dat de zorg van agenten net zo goed moet worden geregeld als de zorg voor militairen en veteranen. Ook de preventie, zorg en nazorg voor agenten moet wettelijk worden verankerd. Om ervoor te zorgen dat de weerbaarheid van agenten nu echt goed wordt geregeld.