Hans van Baalen, herkozen als President Liberale Internationale, ontvangt Duitse mensenrechtenprijs

Source: J.C. (Hans) van Baalen i, published on Wednesday, June 29 2011.

Hans van Baalen, oud-Tweede-Kamerlid en nu leider van de VVD in het Europees Parlement, is in Filippijnse hoofdstad Manila, op het 57e congres van de Liberale Internationale (LI), met algemene stemmen herkozen als president van de LI.

Tijdens de ontvangst in het presidentieel paleis door de Filippijnse president NoyNoy Aquino ontving Van Baalen de Friedrich-Naumann-Medaille für die Freiheit voor 2011 voor zijn persoonlijke inzet voor de rechten van de mens en diens daadkrachtig bestuur van de Liberale Internationale, aldus Wolfgang Gerhardt, oud-FDP-leider een huidig Bondsdaglid.

Zo verdedigde Van Baalen de rechten van de democratische oppositie in Nicaragua terwijl hij persoonlijk en direct met geweld werd bedreigd door Sandinistische knokploegen.

In het Thaise parlement wist hij zijn delegatie te onzetten toen deze door de bewapende "red shirts" van de afgezette leider Thaksin in het nauw werd gedreven.

Op het Tahrirplein in Cairo steunde hij met collega´s van de Libarale Internationale demonstranten, terwijl de Egyptische politie charges uitvoerde.

De Friedich-Naumann-Medaille voor 2010 ging naar de regionale premier en oud-anti-apartheid-activiste Helen Zille, de leider van de Zuidafrikaanse Democratische Alliantie, die het ANC in de West-Kaap wist te verslaan.