Strijd om de kazerne

Source: E. (Erik) Ziengs i, published on Monday, March 21 2011.

Het zal u niet ontgaan zijn: er is flinke beroering ontstaan rondom de mogelijke sluiting van de JWF-kazerne in Assen. En dan duurt het maar even of je wordt er als Tweede Kamerlid bij betrokken. Volledig terecht, zo hoort het ook. Ik ben niet voor niets de Liberale Drent in het Parlement.

Maar de manier waarop kon wel wat sjieker. Voor ik het wist werd mij door 3 Friezen de maat genomen: DvhN-hoofdredacteur Pieter Sijpersma, Asser burgervader Sicco Heldoorn en CdK Jacques Tichelaar sneerden beurtelings desinteresse en gebrek aan betrokkenheid in mijn richting. Zulks op basis van een uitgelekte notitie, waarvan ik het bestaan niet kende.

niet zeuren

Nou, dan ga ik er als parlementariër eens even goed voor zitten. Want uitgelekte notities? Daar ben ik dol op. Voor de zekerheid nog even gebeld met André Bosman, onze VVD-defensiespecialist. Hij is oud F16-piloot, oud Afghanistan-ganger en zeer betrokken bij het dossier JWF-kazerne. Want nauwelijks 2 maanden geleden zijn wij op werkbezoek geweest in Assen. Daarbij heeft André zich speciaal – op zijn eigen verzoek – laten bijpraten door burgemeester Heldoorn, CdK Tichelaar en generaal van Wiggen.

André heeft toen volstrekt helder gemaakt hoe het spel gespeeld moet worden. Niet zeuren, was zijn devies. Ga niet zitten wachten op subsidies of steunmaatregelen. Maar kom met harde cijfers, goede plannen, sterke alternatieven of bruikbare suggesties. Daar kunnen we wat mee.

ijzersterke argumenten

Inmiddels beginnen de eerste plannen, cijfers en alternatieven binnen te stromen. Kijk, daar hebben we wat aan. Daar gaan wij in Den Haag de strijd mee aan. Want met goeie bedoelingen, daar redden we het niet mee. En uitgelekte, onbekende notities al helemaal niet.

Maar met ijzersterke argumenten? Dan kunt u op mij rekenen. Dan trek ik m’n jas uit en vecht tot ik er bij neerval. Voor Drenthe, voor Assen, voor de Luchtmobiele Brigade en voor de werkgelegenheid.