Ga stemmen!

Source: E. (Erik) Ziengs i, published on Sunday, February 27 2011.

De Tweede Kamer is in reces. Maar vakantie? Ho maar. Alle verloven zijn ingetrokken. We worden allemaal geacht onze bijdrage te leveren aan de provinciale verkiezingen. En ik moet zeggen: ik doe het graag. Ik ben wel een campagnemens. Ik zit graag tussen de mensen, ik hou wel van herrie en ik stort me graag in het debat.

handigheid

Gelukkig kon ik me in de optredens grotendeels beperken tot onze eigen provincie. En dat is elke keer toch weer een thuiswedstrijd. Heerlijk. Ik ken de pappenheimers, ik ken de thema’s, ik ken de omstandigheden. Dus, blijmoedig bestijg ik beurtelings barricades, spreekgestoeltes, zeepkisten en fora. Daarbij voortdurend achter de pantalon gezeten door Broertje Berthold, die ook deze keer weer de campagne voor de Drentse VVD vorm geeft. Toegegeven, hij begint er enige handigheid in te ontwikkelen.

oneens

Vanuit Den Haag krijgen we de boodschap mee, toch vooral te focussen op het belang van de Eerste Kamer. En dat is ook zo. Maar sta me toe het daar een beetje mee oneens te zijn. Ik vind de provincie wel degelijk belangrijk. Immers, daar wordt nagedacht over het milieu, natuur en cultuur. Dingen die voor Drenthe van het allergrootste belang zijn.

hoezo overbodig

Maar ook over regiobeleid, groeikernen, vliegvelden, snelwegen, waterwegen, bedrijfsterreinen, natuurgebieden, subsidies, economische stimulering, innovatie, samenwerkingverbanden en contacten met Europa. Hoezo provincie overbodig? Dus het gaat ergens om, mensen. Deze 2de maart is gi-gan-tisch belangrijk. We leven in de mooiste provincie van ons land. Nou, dan wil je toch meepraten over het bestuur ervan? Dus ga stemmen. Mag op de VVD, maar hoeft niet. Als er maar gestemd wordt.