Stoelendans

Source: E. (Erik) Ziengs i, published on Tuesday, October 5 2010.

Het was me het weekje weer wel. Afwisseling genoeg binnen het VVD-smaldeel. Begin deze week moesten we in de biechtstoel bij de commissie van Wijze Mannen. Om een nieuwe fractievoorzitter te kiezen. Het werd uiteindelijk Stef Blok, een uitstekende keuze. Toegegeven, tijdens mijn verkiezingscampagne heeft hij me als landelijk campagneleider regelmatig terug moeten fluiten. Vooral als ik weer eens al te enthousiast ten strijde trok en me probeerde te ontworstelen aan de partijdiscipline. We hebben het allang bijgelegd en zijn inmiddels weer dikke vrienden.

Later in de week speelde de stoelendans voor het Staatssecretariaat. En ach, er waren momenten dat ik mezelf al zag zitten in het pluche op Economische Zaken. Onzin natuurlijk. Laat ik eerst het vak maar eens onder de knie krijgen. Het werd uiteindelijk Frans Weekers, ook een prima keus. Ons Franske heeft de hele formatieperiode alle plannen en voorstellen uitgeplozen en doorgerekend. Een koele, slimme en vaardige rekenmeester. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.

En de andere Staatssecretarissen? Helemaal goed. Het toeval wil, dat wij ze vorig jaar alle drie in Drenthe hebben ontvangen. Zowel Fred Teeven als Halbe Zijstra en Paul de Krom zijn bij de Drentse VVD te gast geweest. En reken maar dat we indringend op ze hebben ingepraat.

Inmiddels willen alle Fractieleden dolgraag op werkbezoek in onze Provincie. Want ze snappen drommels goed, dat het wonderen doet met je carrière. Als je ergens wilt komen in de politiek, dan moet je in Drenthe beginnen. Daar weet ik inmiddels alles van…….