Week 28

Source: J. (Johan) Houwers i, published on Tuesday, July 19 2011.

Zondag 10 juli mijn vrouw Gerrie uitgezwaaid die voor een paar dagen met moeder en broers een familie-uitje heeft naar Friesland. Dus rustig post lezen en kopje koffie. Dan gras maaien, op een zitmaaier toch nog zeker 2,5 uur rond gereden. Verder zeer relaxte dag. Dochter Jetske en Douwe kookten en dat was prima.

Maandag naar kantoor en dan ook naar een politieke afspraak om eens wat meer achtergronden van een gemeenteraadsdiscussie te krijgen. Prima gesprek met betrokken persoon, die staat voor zijn zaak, maar dat misschien niet genoeg naar buiten weet te brengen.

Dinsdag bezichtiging bij huurwoningen met kandidaat die ook meteen een alternatief wil gaan bekijken. Blijkt nuttig want kandidaat heeft interesse. Daarna op kantoor gesprek met kandidaat voor bouwkavel in buitengebied. Mogelijkheden en wensen op een rijtje gezet. ‘s Avonds VVD bestuursvergadering waarbij we de VVD toekomst, de huidige positieve gang van zaken en verder de gebruikelijke gangbare zaken bespreken. Biertje en wijntje na afloop tekent de prettige sfeer. Als ik thuis kom is niet lang daarna Gerrie ook weer thuis van een zeer geslaagd uitje met wandelen, fietsen en varen in Friesland.

Woensdagochtend een makelaardijdagje en verder het nodige kantoorwerk thuis. ‘s Avonds naar Ruimzicht in Doetinchem voor de TV opnames van een tweetal programma’s van GraafschapTV en GelreTV.

Donderdag naar Kampen voor een werkbezoek en gesprekken over de bypass in het kader van Ruimte voor de rivier. Samen met Anne Wil Lucas rondgekeken, onze opstelling uitgelegd (positief kritisch) en ook Kampen vanaf het water bekeken. Goede indruk en prettige contacten, met voornamelijk VVD’ers, maar ook gedeputeerde Theo Rietkerk. ‘s Avonds naar de studiebeleggingsclub waar de BBQ door de regen in het water viel.

Vrijdag dagje bij huis en met oog op verwachte regen alvast weer gras gemaaid. Alles netjes bijgewerkt. De geplande kampeeractiviteiten met vrienden zijn geannuleerd en het wordt nu een gezellige dag in de buurt met fietsen, drankje, kaarten en BBQ. Het wordt laat en zeker gezellig.

Zo raak ik langzaam uit de politieke alle daagse zaken. Ik volg de Griekse crisis nog wel maar daar zit ook niet veel schot in ontwikkelingen. Ook laatste politieke zaken komende week nog doen, ook gezellig met Gerrie en dan echt even politieke adempauze. Reces en bijna geen afspraken meer…………. Tijd voor makelaardij invalwerk en daarnaast vakantie.

Johan Houwers

Meer VVD nieuws op vvdgelderland.nl, vvd.nl of johanhouwers.nl of TWITTER : johanhouwers

E-mail-reacties graag naar: j.houwers@tweedekamer.nl of j.houwers@houvastmakelaars.nl