Reces

Source: W.J.H. (Helma) Lodders i, published on Thursday, July 21 2011.

d.d. 20-07-‘11 Na een laatste drukke week in het parlementaire jaar, met nog veel besluiten en moties, is de Kamer met reces. En inmiddels zitten de eerste 2 weken van het reces er alweer op. De eerste dagen heb ik gebruikt om gas terug te nemen. Volle weken in Den Haag, met de benodigde reistijd, vraagt veel en het is dan ook heerlijk om zo’n eerste week rustiger aan te doen. Toch staan er ook afspraken in de agenda. Afspraken in en rond Flevoland over de meest uiteenlopende onderwerpen. Mensen die een gesprek met je willen over een onderwerp wat hen bezig houdt. Of mensen die meer willen weten over het standpunt van de VVD als het gaat om natuurbeleid. Mensen die een oplossing hebben voor een maatschappelijk probleem en dat graag willen delen. Allemaal erg interessant en nuttig.

Ook in de komende weken heb ik dit soort afspraken staan. Daarnaast zal ik in de maand augustus diverse werkbezoeken afleggen en stages lopen. Zo ga ik onder andere naar de 12 Landschappen in Friesland, zal ik een stage lopen in een Natura 2000 recreatiegebied. Ik breng een bezoek aan GGZ in Noord Holland Noord, een werkbezoek aan een huisartsenpost en een zomerstage bij het Waterschap Zuiderzeeland. Daarnaast staan er nog een aantal wensen op mijn lijstje. Ook deze zullen de komende weken ingepland worden.

Naast de werkbezoeken en stages is het reces ook bedoeld om de vakantie in te plannen. Dit jaar wordt het, als het weer meezit, een weekje zeilen op het IJsselmeer en Markermeer. Genieten op en van het water en iedere avond weer een andere haven. Verder zal ik nog menig uurtje wandelend doorbrengen. Ik ga op 9 en 10 september de ZtotZ tocht lopen. Een unieke wandeltocht van 110 kilometer door Flevoland (Zeewolde, Almere, Lelystad, Swifterbant, Dronten, Biddinghuizen en terug naar Zeewolde). Vrijdagavond om 19.00 uur de start in de haven van Zeewolde en zaterdagavond uiterlijk om 19.00 de finish in het centrum van Zeewolde. Een stevige uitdaging! Of het gaat lukken met de beperkte voorbereiding is natuurlijk de vraag. Tijdens deze wandeltocht wil ik geld inzamelen voor het Toon Hermanshuis in Zeewolde. Een huis waar (ex)kankerpatiënten elkaar kunnen ontmoeten. Mochten er lezers zijn die een sponsorbijdrage willen doen dan kan dat via een mailtje naar h.lodders@tweedekamer.nl en meer info over de tocht is te vinden op www.ztotz.nl

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Helma Lodders