Week 31

Source: J. (Johan) Houwers i, published on Monday, August 8 2011.

Zondag 31 juli zondag begonnen met Slingeland FM muziekprogramma "Op de koffie". Daarna heb ik de spelletjesprijswinnaar de koffie bezorgd en dan bij schoonmoeder koffie drinken en laatste nieuws uitwisseling. Thuis dan tuin-snoei-opruimwerk gedaan.

Maandag is makelaarskantoordag. Vakantievierders komen langzaamaan terug. Daarna nog een restantje opruimwerk thuis in tuin. Eten met moeder erbij, altijd gezellig.

Dinsdagochtend vrij vroeg op pad met Gerrie naar Hindelopen, omdat we een dagje gaan varen/zeilen met Wenzel en Efie Spellbrink. Gezellig en leuk. Beperkt wind, maar wel kunnen zeilen, en in ieder geval zakelijk en privé bijgepraat. Daarna lekker hapje eten bij "De Hinde". Prima voor elkaar.

Woensdag kalm aan dag thuis. Beetje op kantoor en gepraat over zaken rond makelaardij, en donderdag zelfde beeld met grasmaaiactie op zitmaaier. Na drie uur ben ik helemaal rond geweest. Met donderdag 's avonds een spectaculaire avond met dochter Hanneke, schoonzoon Maurice en zijn ouders bij een Winterswijkse happening in de Steengroeve. Sfeervolle omgeving met hoofdzakelijk amateurartiesten die een prima programma neerzetten, alleen jammer voor de sfeer bij eindzit onder in de Steengroeve, tussen de tenten en overkapte zitplaatsen, dat het een beetje miezert en daarna als we naar huis gaan echt hard regent. Voldaan, met leuke indrukken maar drijfnat komen we met de fiets weer thuis. Heb nog enkele politici gesproken o.a. over een aanstaand werkbezoek en collegebesluiten.

Politiek "financiële gedoe" in USA, eerst zijn de democraten en republikeinen het eens geworden over het opschroeven van het schuldenplafond, met allerlei republikeinse eisen/wensen, die ik wel grotendeels kan begrijpen, maar dan nu blijkt er een afwaardering van de rating van de USA door S en P, een kredietbeoordelaar. Dat is wel logisch, want USA leeft ook boven zijn stand, maar ja dat kan enorme effecten hebben op de wereldeconomie. Dus enige toelichting en hopelijk gezond verstand is wel nodig. Ook de Europese beurzen reageren sterk op berichten over Spanje en Italië, waar de rente bij obligaties hoger is, en waar we dus weer een zorg over de financiën zien. Dat Baroso dan ook nog onhandige uitspraken doet over een groter hulpfonds, en daarmee de zorgen over restlanden voedt, helpt ook niet echt. Afwachten waar dit toe leidt, maar tien tegen één dat dit leidt tot geldpersen die extra gaan draaien en dus inflatie.

Dat zou goed moeten zijn voor de onroerend goed markt. Huizen zijn relatief veilige belegging en je geniet er elke dag van je belegging. Kijken of dat uitkomt.

Ook goed voor huizenmarkt is het feit dat VVD collega Tweede Kamerlid Matthijs Huizing aan de bel trekt nu blijkt dat er voor leningen onder de NHG ook beperkingen zijn waarvan eerder geen sprake was. Het leningspercentage ten opzichte van de koopsom zou beperkt worden. Zal denk ik dus inderdaad meevallen, want met NHG heeft de bank geen risico en dus ook geen reden voor extra beperkingen...

Vrijdag met verkoper en koper naar notaris voor overdracht van een huis dat relatief lang te koop stond, dat vorig jaar door mij verkocht werd, onder voorwaarde dat koper het eigen huis ook zou verkopen en ook dat duurde dan ook buiten Winterswijk wel weer even, maar nu is alles rond en kan de notarisakte getekend. Soms toch nog extra vragen of kleine zaken te regelen, vandaar dat ik als bemiddelende makelaar of een collega die de zaak deed altijd meegaat naar notaris. Goede afsluiting. Je bouwt een band op met klant. Zo zie je resultaat van je werk.

Dan met Rotary naar ons opgeknapte strandbad. Jammer dat er te weinig zwemmers komen. Weer is niet super, en de entree schikt mensen af. Ze kunnen voor niks zwemmen in recreatieplas 't Hilgelo, een zandwinlocatie en ik lanceer bij de burgemeester nog een sponsoridee en overweeg dat als eerste in praktijk te brengen als daar aanleiding voor komt. Hierover hoort of leest U binnenkort vast meer....

Horeca doet het goed zo lijkt me, ze serveren in ieder geval lekkere gerechten, o.a. bietensoep en lekkere broodjes.

Kandidaat huurders die bijna voor een "anti-kraak-huur-bedrag" willen huren in Winterswijk kan ik weinig aanbod aanbieden maar toch ook aandacht aan deze klanten geven is altijd goed. We willen graag iedereen helpen en wie weet komen ze in toekomst ook voor ander (koop) huis bij ons terug, want we hebben wel het grootste aanbod in bestaande woningen in Winterswijk, daarbij hoort een klantgerichte instelling, en ik geeft daarin graag voorbeeld... Omgaan met mensen is kenmerk van makelaardij en vooral ook van politiek. Dat doe ik graag!!

Zaterdag ben ik een soort bos-arbeider want met de motorkettingzaag ga ik diverse uitgegroeide hagen te lijf rond de bebouwing en de boomgaard op nummer 14. Ik kort ze flink in en na circa 3,5 uur is er veel licht en lucht gekomen, maar zo liggen er ook veel afgezaagde beukentoppen die op een brandhoop moeten. Zagen gaat relatief snel. Maar nog veel werk te doen.

Voel mij zo net "Hendrik-Jan de tuinman", maar wel moe en voldaan gevoel.

Ik vind het dan welletjes en kijk met bord op schoot ouderwets "Duits voetbal", de Bundesliga is weer begonnen en dat kijken we vaak. Ook nu.

Het Nederlands voetbal laat 's avonds een bijna Duits beeld zien: een ploeg die uit geslagen positie toch nog terugkomt. Dus ook al denk je dat je gewonnen hebt, dan is er nog niks zeker zo blijkt deze avond. De wedstrijd duurt gewoon 90 minuten en soms iets meer en dan kan er nog van alles gebeuren. Doorgaan en inzet wordt beloond. Dat blijkt in de politiek ook vaak. Heb je dus plannen denk dan: "It ain't over, untill its over".

Tot volgende week.

Johan Houwers