Week 30

Source: J. (Johan) Houwers i, published on Monday, August 8 2011.

Zondag 24 juli rustige regenachtige zondag met thuis opruimwerk, cd's ordenen en zo iets.

Maandag is makelaarskantoordag, met bezichtigingen, o.a. met een persoon die een kantoor zoekt. Waardebepaling voor verkoop (klant kiest later voor andere makelaar, teleurstellend ondanks onze inzet en ons enthousiaste jonge team, en onze hogere inschatting van opbrengst) en daarna gesprek met verhuurder van kantoorruimte. Ook gewoon geweldig leuk werk, die makelaardij. Omgaan met mensen, die je vertrouwen geven en die op zoek zijn naar een houvast, een thuis. Helaas is niet elk contact goed voor een transactie maar het gaat weer beter worden, dat merk ik aan alles.....

's Avonds snoeiwerk in de tuin gedaan, begin met heg knippen.

Dinsdagmorgen een gesprek met een klant die onzeker is over verkoop en mogelijkheden en die zich afvraagt wat te doen. Goede band ondanks diverse vragen die ik ook niet kan beantwoorden. 's Middags een uitgebreid gesprek met een zeer teleurgestelde ondernemer, meervalkweker, die zegt dat er zeer onterecht op onjuiste gronden subsidie is verstrekt voor een Tilapia project. Dat is al van meerdere kanten onderzocht en er zijn al vele vragen over gesteld. Ik zie wel een te ruime regeling, met slimme andere ondernemer die meerdere kwekers zover heeft gekregen dat ze naast de subsidie ook nog fors hebben geïnvesteerd. Daarmee is er extra capaciteit gekomen en dat heeft prijs meervallen onderuit gehaald. Maar is dat alleen gevolg van subsidie?? Ik zal er nog over denken maar zie niet echt rol voor Tweede Kamer. Zaak is al door rechter tot in hoogste instantie beoordeeld!!

's Avonds met zoon Gerben en Jan Walvoort, (helaas zijn leven lang al rolstoelafhankelijk, VVD bestuurslid, oud buurjongen van mijn vrouw Gerrie, en goede contacten mee) naar Gelredome gereden in zijn "pausmobiel", een bestelauto met verhoogd achtergedeelte waar hij in rolstoel prima kan zitten. Met hem naar FC Twente gegaan, voor wedstrijd tegen Roemeense Vaslui.

We zitten direct achter de reclameborden en hebben zo een perfecte plek. Goede toegankelijkheid en prima sfeer in stadion, behulpzame suppoosten en leuke gesprekken samen. Jan vraagt mijn zoon Gerben nog goede ideeën om meer jongeren bij de VVD te betrekken. "Jij bent toch jong en liberaal?"

Gerben geeft aan daar zeker op te zullen reageren. Wedstrijd blijkt een pot met veel jonge talenten aan zijde van FC Twente en ze scoren gelukkig twee keer. Had ook iets meer gemogen, maar zal genoeg zijn om in Roemenië de volgende ronde van de Champions league te halen. Nadien nog met Jan naar ons huis om daar nog even een biertje te drinken en even bijpraten met oude buurjongen. Jan leeft zo zelfstandig mogelijk en geniet van het leven, o.a. met deze uitjes. Hij wil wel graag blijven werken want in kader van WSW bezuinigingen vreest hij toch voor zijn baan. Ik probeer hem gerust te stellen maar kan ook niks garanderen. Er wordt nu nadrukkelijker gekeken naar arbeidsrestcapaciteit en als dat onvoldoende zou zijn zou hij toch baan verliezen. Functie wordt opgeheven heet het dan. Als we dan nog even thuis zitten komt ook onze jongste dochter terug van vakantie. Hondsmoe na een week zonnen en feesten stapt ze direct in bed. "Ik praat jullie morgen wel bij!"

Woensdag ook op makelaarskantoor omdat we beperkte vakantiebezetting hebben. 's Avonds met Rotary en Rotary buurtclubs een wandeling door pittoreske Bredevoort gedaan. Helaas regent het tijdens wandeling, maar na schuilen onder afdak kunnen we verder en dan blijkt Volkshuisvesting geld goed besteed want er verrijst een prachtig pand, voor appartementen op plek van vroegere lelijke "recht toe recht aan winkel". Gemeente past goed op het straatbeeld en de aankleding van Bredevoort, boekenstad. Nazit met partners is gezellig. Ik maak nog enkele afspraken voor bezoekjes van Achterhoekers aan politiek Den Haag. Weer goed voor contacten tussen politiek en burgers en bedrijven. Ben zeker zeer toegankelijk!!

Donderdag gesprek met verhuurders die een huurder hebben die niet betaalt. Als makelaar vind ik dat heel vervelend, maar ik kan ook geen garanties geven. Leek ons goede huurder dus advies was: verhuren. Zal zich wel oplossen. Geduld is in zakendoen ook nodig, niet alleen in politiek en ambtenarij.

Dan gesprek met verhuurder die nieuwe huurders zoekt voor ruime bovenwoning. Goed op letten dat partijen bij elkaar passen, want bij verhuur heb je langer met elkaar van doen dan bij verkoop, dus is relatie dan ook zeker belangrijker...... 's Avonds hebben we in de tuin fors gesnoeid.

Vrijdag ook deels kantoordag en dan met makelaarskantoorteam naar Preuverie. Samen kleine hapjes geproefd en drankjes genuttigd. Goed voor onderlinge sfeer en band als team. Ook dat is (net)werken.

Zaterdag ook kantoordag en het is rustig zodat ik archiefwerk kan doen. Zo nog weer meer zicht op activiteiten van afgelopen tijd.

Nadien snoeiresultaat opgeruimd. Tot slot voor TV met vreugde gekeken naar wedstrijd om JC Cruijff Schaal. Twente is niet beter, Ajax heeft meer balbezit, maar scoort niet, Twente scoort uit terecht toegekende penalty, in tweede helft krijgt Twente onterecht geen tweede penalty, wel een rode kaart voor Berghuis en dan scoort Ajax gelijkmaker. Maar de klasse van Bryan Ruiz maakt het verschil: hij scoort de winnende treffer. Goed dat Twente zich niet verloor in protesten tegen rode kaart maar gewoon doorging met controleren van wedstrijd. Dat onverzettelijke vind ik perfect. Heb daar graag ook iets van mee. Je gaat er voor en blijft er in geloven. Klasse. Hoop dat PSV daar voorbeeld aan neemt...

Ik zal er ook voor blijven gaan, dat heb ik mij nadrukkelijk voorgenomen. Dus alle energie optimaal benutten voor thuis, politiek en zaak en daarnaast genieten van alles om je heen. Carpe diem! Pluk de dag, steeds weer !

Tot volgende week.

Johan Houwers