Mozambique, Kenia en hongersnood

Source: A. (Arjan) El Fassed i, published on Saturday, August 20 2011.
Arjan El Fassed
Bron: Blog GroenLinks (kamerleden)
 
Arjan El Fassed
Bron: Blog GroenLinks (kamerleden)

arjanelfassed

Dit weekend vertrek ik naar Mozambique en Kenia. Samen met collega-kamerleden van andere fracties bezoeken we door Nederland gefinancierde ontwikkelingsprojecten en ontmoeten we vertegenwoordigers van bedrijven, maatschappelijke organisaties, parlementariers, ministers, journalisten en experts.

Het werkbezoek in Mozambique vindt plaats van 20 tot 24 augustus waarna we naar Kenia gaan. Daar zal vooral het bezoek zich richten op de hongersnood die de Hoorn van Afrika op dit moment teistert. We zullen tijdens het bezoek ook spreken met experts over de situatie in Somalie.

Op dit moment is voor Somalie slechts de helft van wat nodig is voor acute humanitaire hulp. Ruim 3,7 miljoen mensen hebben daar humanitaire hulp nodig, waarvan 2,2 miljoen in het zuiden van Somalie.

Meer dan 184,000 Somaliers zijn het land ontvlucht. Sinds juni j.l. zijn ruim 77 duizend Somalische vluchtelingen in Dadaab aangekomen. In totaal herbergt dat vluchtelingenkamp, waar we ook naar toe zullen gaan, nu ongeveer 440,000 vluchtelingen. Somalie zelf herbergt de grootste opvang van interne ontheemden in Afgooye.

Op 28 augustus keert de delegatie terug naar Nederland.

Volg Arjan El Fassed op twitter of tumbler.